Een beeld van hoe het vernieuwde Maanderplein eruit moet komen te zien.
Een beeld van hoe het vernieuwde Maanderplein eruit moet komen te zien.

Ontwikkelingen op het Maanderplein: ‘Een warmer welkom in Ede Centrum’

16 april 2024 om 21:00 Nieuwbouw

EDE Als je vanuit het zuiden naar Ede Centrum gaat, kom je meestal via het Maanderplein binnen. In de huidige vorm is het vooral de omvangrijke - en vaak lege - fietsenstalling onder de bomen, die het beeld bepaalt. De komende jaren verandert dit. Er staan verschillende ontwikkelingen op en rond het plein op het programma.

Want, wie goed kijkt, ziet al dat de onderste ruimten de afgelopen jaren gevuld zijn met diverse horeca: Pizza en Pizza, Puro, Moeke en Tapasia, die recent naar ‘beneden’ verhuisd is en deze maand weer opent.

DE MAANDERPOORT 

‘Boven’ gaat er grondig verbouwd worden. Het gebouw de Maanderpoort gaat voor een heel nieuw aangezicht zorgen bij deze zuidelijke entree van het centrum.
Vanaf deze maand wordt er gewerkt aan het realiseren van eenentwintig appartementen en zes studio’s. Het gebouw krijgt een markante nieuwe groene kop op de hoek met het Maandereind.

GROENE VERBLIJFPLEK

Eind dit jaar start de gemeente aan het ontwerpproces van de herinrichting van de openbare ruimte van het plein. Het plein mag meer aansluiten bij horeca en woonfunctie van het gebied. Het wordt veel meer een groene verblijfsplek, die voor andere doeleinden kan worden gebruikt dan alleen het parkeren van je fiets. Het Maanderplein gaat vanaf 2025-2026 veel meer bijdragen aan een warm welkom in Ede Centrum.

Dit artikel maakt onderdeel uit van de pagina Ede Centrum groen en gastvrij, die u wordt aangeboden door Platform Ede Centrum. Tips? Mail naar office@edecentrum.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie