Afbeelding
Google Maps

Werkzaamheden uitstraling Torenstraat van start

2 september 2019 om 11:00 Nieuwbouw

EDE De werkzaamheden voor het opnieuw inrichten van de Torenstraat zijn maandag van start gegaan. ,,De straat is een belangrijke verbinding tussen het marktplein en de Grotestraat en dat willen we graag zichtbaar maken door ook deze straat een nieuw, fris uiterlijk te geven", schrijft de gemeente Ede.

Aannemer Gebra Infra begint met de Torenstraat en maakt daarna het laatste gedeelte van de Grotestraat af. De herinrichting van de Grotestraat startte op 25 februari en verloopt voorspoedig. Alleen het middelste gedeelte bij de Oude Kerk moet nog vernieuwd worden. Beide straten zijn naar verwachting eind oktober klaar.

GEVELGROEN De Torenstraat is een zijstraat en krijgt daarom een iets andere uitstraling dan de Grotestraat. ,,Met dezelfde bestrating en bank past het qua kleur perfect tussen het marktplein en de Grotestraat." De straat wordt evenals de Grotestraat een stuk groener dankzij twee bomen en gevelgroen. In tegenstelling tot de Grotestraat krijgt de Torenstraat geen Iepen, maar plaatsen Ze de Amberboom. Pandeigenaren hebben toestemming gegeven om staanders te plaatsen waarlangs klimplanten kunnen groeien. Zo wordt de nu nog stenige straat, straks een stuk groener. De verschillen met de Grotestraat zit 'm in nuances. Zo komt er een beklinkerde, in plaats van een natuurstenen goot, zodat het niet botst met de goot in de Grotestraat.

Wethouder Willemien Vreugdenhil: ,,Ede is een ontzettend groene gemeente, maar juist in het stadscentrum zagen we dat tot voor kort weinig. De Grotestraat heeft met de nieuwe bomen een totaal ander aanzicht gekregen. Mooi dat ook de Torenstraat nu groener wordt. Ik hoop dat het gevelgroen veel navolging krijgt in het centrum. Zo maken van ons centrum een steeds mooiere en fijnere plek.''

De herinrichting van de Grotestraat/Torenstraat is één van de maatregelen om het centrum van Ede te verlevendigen en te vergroenen. Eerder al waren het marktplein, het Doelenplein en de Doelenstraat aan de beurt. In het voorjaar van 2020 start naar verwachting de herinrichting van het Kuiperplein.

Mail de redactie
Meld een correctie

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie