Afbeelding
Robin Hazeleger

Nieuwbouw op plek Klinkenberg stap dichterbij

30 januari 2020 om 19:30 Nieuwbouw

EDE De bouw van 140 nieuwe woningen op de plek waar nu de leegstaande Klinkenbergflat staat, kan doorgaan als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt. Het bestemmingsplan gaat nu naar de gemeenteraad.

Toekomstige bewoners rijden van en naar de nieuwe woningen via de Generaal Chasselaan en de Van Heutszlaan. Deze straten kunnen het verkeer goed en veilig aan, aldus het college. ,,Op verzoek van omwonenden is opnieuw gekeken naar de verkeerssituatie en zijn alternatieven onderzocht. Een nieuwe weg midden over het terrein naar de Eikenlaan is mogelijk, maar gaat ten koste van veel groen en bomen. Bovendien kost het circa 0,6 miljoen euro extra. Een alternatief plan van de bewoners, om de Van Heutszlaan direct aan te sluiten op de Klinkenbergweg, is ook kostbaar. Ook leidt dit tot verkeersonveiligheid vanwege kerende auto's en hogere snelheden", aldus de gemeente Ede in een persbericht. Het bestemmingsplan blijft daarom uitgaan van de bestaande wegen. ,,Zodra de Parklaan is aangelegd krijgen die naar verwachting met minder verkeer te maken."

Op de plek van het huidige gebouw komen 100 appartementen, waarvan 40 sociale-huurappartementen en 60 koopappartementen. Op het oostelijk gelegen deel (ter hoogte van het Medisch Centrum) komen nog eens 40 sociale-huurappartementen. De nieuwe gebouwen worden duurzaam ontworpen en gebouwd en aangesloten op het groene warmtenet. Berekeningen wijzen volgens het college uit dat de plannen voldoen aan de meest recente regelgeving over stikstofuitstoot en het effect daarvan op natuurgebieden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie