Afbeelding
Hans Blomvliet

Mogelijk lagere druk en bruin water; Vitens werkt wekenlang in Ede-Zuid

Nieuwbouw

EDE Mogelijk heeft u ze al zien liggen, de lange leidingen langs de Dr. Willem Dreeslaan in Ede. Ze maken deel uit van  werkzaamheden aan de drinkwaterleiding in de Willem Dreeslaan en Rembrandtlaan, door waterbedrijf Vitens.

De werkzaamheden duren in totaal ongeveer tien weken, zo meldt de gemeente Ede. In die tijd zijn een aantal wegen beperkt toegankelijk en kan er bruin water uit de kraan komen. ,,Het is mogelijk dat uw straat, woning of winkel minder goed bereikbaar is in deze periode of dat u niet voor uw deur kunt parkeren. Een tijdelijke omleiding is voorzien voor auto’s die normaliter gebruik maken van de afrit van de Willem Dreeslaan naar de Rubensstraat. Dit duurt van 12 oktober tot en met 20 november. Ook fietsverkeer langs de Willem Dreeslaan wordt tijdelijk omgeleid. Tot slot ontstaat hinder voor fietsers en voetgangers in de omgeving van het kinderdagverblijf Het Kabouterbos’’, aldus de gemeente.

Daarnaast kan het water soms een bruine kleur hebben en kan ook de waterdruk lager zijn. ,,Bruin water is niet schadelijk voor uw gezondheid. In uitzonderlijke gevallen heeft u tijdelijk geen water. Dit kondigt Vitens van te voren aan met een kaartje bij u in de bus. De firma BAM Infra Energie & Water voert de werkzaamheden uit in opdracht van Vitens.’’

De leidingen die Vitens vervangt, zijn asbestcementleidingen. In de jaren zestig was dit een veel gebruikt materiaal voor onder andere waterleidingen. Tegenwoordig worden kunststofleidingen gebruikt. ,,Bij het verwijderen van deze leidingen werkt Vitens met gecertificeerde aannemers die volgens wettelijke voorschriften de leidingen verwijderen. Dit kan betekenen dat medewerkers beschermende kleding dragen en dat er speciale containers worden geplaatst.’’ Meer weten? Kijk op de website van Vitens.

advertentie
advertentie