Afbeelding
Gemeente Ede

Hoogste punt nieuw schoolgebouw Ederveen bereikt: ‘Duurzaam gebouw’

12 november 2020 om 12:26 Nieuwbouw

EDERVEEN Een mijlpaal voor de bouw van het nieuwe scholencomplex van de Calvijnschool en de Julianaschool in Ederveen: het hoogste punt is bereikt. In het nieuwe scholencomplex is straks plaats voor ongeveer 685 leerlingen. In het gebouw komt ook een gymzaal en is ruimte voor het bestuursbureau van de Viermaster (vereniging voor protestants christelijk onderwijs) en paramedische voorzieningen. 

Voor beide scholen was het hoog tijd voor een nieuw pand. Beiden voldeden ,,niet langer aan de eisen van de huidige tijd’’, schrijft de gemeente. Zo is de Calvijnschool momenteel gehuisvest in een hoofdgebouw van zo’n 50 jaar oud en geeft haar lessen op vijf verschillende locaties. Het nieuwe complex biedt onderdak aan beide scholen. Het wordt een duurzaam gebouw, met een sedum dak, zonnepanelen en natuurlijk goede isolatie. De bouw van het nieuwe complex wordt gecoördineerd door Kleissen bouwmanagement en advies en uitgevoerd door Zegers bouw.

AANVULLING VOOR DORP Leon Meijer, wethouder onderwijs: ,,We vierden in klein comité en op gepaste afstand het hoogste punt van het nieuwe gebouw voor twee scholen. Een prachtig en duurzaam gebouw waar de leerlingen van deze twee scholen straks onderwijs krijgen. En dat niet alleen, de school biedt na schooltijden ook onderdak aan buurt en verenigingsactiviteiten. Een prachtige aanvulling voor het dorp.”

RUIMTEGEBREK Volgens Frans Stufken van de Calvijnschool is het aantal leerlingen op de school de afgelopen 14 jaar verdubbeld van 249 (2006) tot 501 (2020). Die groei heeft ruimtegebrek met zich meegebracht. 11 groepen krijgen momenteel verspreid onderwijs op verschillende locaties in Ederveen. Uitbreiden op de huidige locatie bleek niet nodig, dat zou te weinig pleinruimte tot gevolg hebben. Een nieuwbouwproject van beide scholen werd uiteindelijk de oplossing. ,,We zijn blij dat het uiteindelijk zover gekomen is en dat het hoogste punt is bereikt.” 

Jjsbrand van der Veer van de Julianaschool, opgericht in 1955 als Hervormde school en sinds 2006 onderdeel van de Viermaster, zegt blij te zijn met de nieuwbouw. ,,Sinds de oprichting is het huidige schoolgebouw regelmatig uitgebreid en aangepast, maar het voldoet niet meer aan de eisen van onderwijs in deze tijd.” 


Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie