Afbeelding
Gemeente Ede

Lunteren krijgt 70 nieuwe woningen erbij

11 december 2020 om 15:44 Nieuwbouw

LUNTEREN In het gebied de Hulakker, ten westen van Lunteren, worden de komende jaren ruim 70 nieuwe woningen gebouwd. In de nieuwe wijk komen koop- en huurwoningen voor alle doelgroepen, zoals starters, gezinnen, singles en ouderen. Het worden duurzame woningen en de wijk krijgt een groene opzet. 

,,De Hulakker wordt een nieuwe wijk met veel verschillende woningtypen die goed aansluit bij het dorpse karakter van Lunteren. Dat noem ik een aanwinst. Ik hoop dat de bewoners van Lunteren er ook zo over denken’’, aldus wethouder Peter de Pater.

Van het totaal aantal woningen wordt 26 procent een sociale huurwoning, 28 procent ‘betaalbare’ koopwoningen en de overige woningen vrije sector koopwoningen. Met deze verdeling hoopt de gemeente bij te dragen aan een gezonde en toegankelijke woningmarkt. 

GROENE RUIMTE De huizen worden gebouwd met behoud van de aanwezige (historische) bomenrijen en houtsingels. De wijk krijgt een groene zone langs de Westzoom en tussen het noordelijk en het zuidelijk deel komt een open, groene ruimte die ook geschikt is voor waterberging. Dat biedt volgens de gemeente Ede kansen voor vogels, zoogdieren en insecten.

DUURZAAM Zowel voor de woningen als voor de aanleg en inrichting van de openbare ruimte wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen. De woningen worden verwarmd met een warmtepomp en elektriciteit komt van zonnepanelen en voldoen daarmee aan de laatste richtlijnen voor energiegebruik. Heijmans Huizen B.V. bouwt samen met Dro Dun Projecten B.V. de woningen op de Hulakker. 

PLANNING Komende tijd worden de nodige onderzoeken gedaan, gaat de stedenbouwkundige de verkaveling verder uitwerken en een architect de woningen ontwerpen. Daarna wordt het bestemmingsplan gewijzigd. De procedure hiervoor start medio 2021. Op zijn vroegst in 2022 gaat de schop de grond in, om te starten met de bouw van de woningen.

INFORMATIESESSIE Om te horen hoe bewoners van Lunteren en andere geïnteresseerden denken over deze ontwikkeling houdt de gemeente Ede maandagavond 21 december drie online informatiesessies. Op deze manier worden de groepen niet te groot en kunnen alle vragen worden beantwoord. Aanmelden voor de digitale informatieavond kan via www.ede.nl/hulakker.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie