Er komt een ‘nieuwe’ Wethoudersbuurt in Ede: ‘Sloop en nieuwbouw om meerdere redenen gunstig’

30 september 2022 om 15:08 Nieuwbouw Woonstede
Afbeelding

EDE De Wethoudersbuurt in Ede gaat op de schop en er komt een ‘nieuwe wijk’. Binnenkort kan de gemeenteraad de startnotitie voor de herstructurering bespreken. In de Wethoudersbuurt is Woonstede eigenaar van 97 huurwoningen. Het zijn woningen die eind jaren veertig van de vorige eeuw zijn gebouwd. Een groot deel ervan is bouw- en woontechnisch in slechte staat. Renovatie blijkt complex en financieel onhaalbaar en daarom volgt sloop en nieuwbouw.

Een totale aanpak van de wijk is op meerdere onderdelen gunstig, oordeelt het college van burgemeester en wethouders. De inrichting van de openbare ruimte kan worden aangepakt, de aanleg van een warmtenet wordt mogelijk en de riolering in de IJssel de Schepperlaan, Thomaslaan en Van Voorthuizenlaan kan meteen worden vervangen. Er moeten bovendie..

PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Geen tijdelijk zebrapad of knipperlicht bij oversteek scholieren
PREMIUM
Afbeelding
Dieren Minister wil regionale aanpak wilde vogels met vogelgriep
PREMIUM
Afbeelding
Winkels Supermarkt Safari naar Bellestein
PREMIUM
Afbeelding
Mensen Airfryer koning uit Ede stopt vanwege succes: ‘Gaat bijna op werken lijken’
PREMIUM
Afbeelding
Dieren 11.000 honden op dat hele kleine stukje Ede
PREMIUM
Afbeelding
Mensen ‘God gebruikt zelfs Google’

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.