Afbeelding
Sander van Snippenberg

Startbouwimpuls versnelt bouw Gelderse woningen: ruim een miljoen euro voor Ede

21 november 2023 om 16:31 Nieuwbouw

EDE Twintig Gelderse gemeenten krijgen in totaal bijna 14 miljoen euro uit de Startbouwimpuls van het Rijk. Met dit bedrag kan de bouw van bijna 1.400 nieuwe woningen in Gelderland versneld van start gaan. De gemeente Ede krijgt een bijdrage van meer dan een miljoen.

De Startbouwimpuls (SBI) van het Rijk is bedoeld voor projecten die ver genoeg zijn om uiterlijk in 2025 te starten met bouwen, maar dreigen te vertragen. Door gestegen rentes, stijgende bouwkosten en de bevolkingsgroei wordt het steeds moeilijker om nieuwe woningen te bouwen. Bijna 80 procent van deze woningen valt in de categorie betaalbaar. 

In 2023 moeten er 104.000 extra woningen zijn in Gelderland. Met de startbouwimpuls kunnen er 1.400 woningen versneld worden gebouwd. Dat komt neer op een bijdrage van 10.000 euro per woning. Het gaat om 35 kleine en middelgrote projecten in 20 Gelderse gemeenten. Uitschieters zijn gemeenten: Arnhem, Druten, Ede, Nijmegen en Wijchen. Zij ontvangen een bijdrage van boven de 1 miljoen euro.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie