Afbeelding
Cornelies fotostudio

Jan Hol nieuwe voorzitter College van Bestuur CHE

11 juni 2020 om 12:10 Onderwijs

EDE De Raad van Toezicht van de Christelijke Hogeschool Ede heeft per 17 augustus 2020 Jan Hol benoemd als voorzitter van het College van Bestuur. Samen met Pieter Oudenaarden vormt hij het tweehoofdig bestuur van de hogeschool. Jan Hol volgt Harmen van Wijnen op die 1 mei afscheid nam als CvB-voorzitter.

Jan Hol woont in Veenendaal. Hij studeerde Pedagogiek aan Felua, een van de voorlopers van de CHE en Politicologie en Massacommunicatie aan de VU. Vanaf 2013 werkte hij als directeur Communicatie, Public Affairs en Filantropie bij Amsterdam Universitair Medische Centra (UMC). Hol startte zijn loopbaan bij de publieke omroepen en als hoofd interne communicatie van KLM. Verder was hij werkzaam als directeur Communicatie bij Koninklijke Ahold, Nuon NV en Océ NV. Hol heeft verschillende vrijwillige, bestuurlijke functies gehad bij goede doelen op de gebieden van wetenschap, samenleving en christelijk geloof. 

Jan Hol over zijn benoeming: ,,In deze functie komen veel mooie elementen samen. De CHE geniet al veel jaren de reputatie van beste middelgrote hbo-instelling van ons land met ruim 4.700 studenten en een mooie portfolio van opleidingen. Het is zeer waardevol om op de CHE samen te werken vanuit de christelijke identiteit. Het is voor mij ook een beetje thuiskomen, want ik studeerde ooit aan een van de voorlopers van de CHE. Naast onderwijs en onderzoek zijn ook mensvorming en gemeenschapszin belangrijke kenmerken van de CHE en daar wil ik graag aan bijdragen. Ik kijk uit naar de samenwerking met collega-bestuurder Pieter Oudenaarden, directeuren, medewerkers, studenten én het werkveld in de regio Foodvalley en daarbuiten.”    

Pieter-Jaap Aalbersberg, voorzitter Raad van Toezicht (RvT) van de CHE is blij met de benoeming: ,,Met Jan Hol heeft de CHE een nieuwe voorzitter van het CvB die passie voor christelijk hoger beroepsonderwijs heeft. Daar zijn we blij mee. Als RvT verwachten we dat Jan Hol en Pieter Oudenaarden als CvB samen met de directie en de medewerkers geïnspireerd en doelgericht kunnen werken aan de missie en de strategie van de CHE. De CHE wil van betekenis blijven voor de samenleving en de wereld van morgen.” 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie