Afbeelding
Gemeente Ede

De Vuurvogel is derde gezonde school in Ede

29 juni 2020 om 14:10 Onderwijs

EDE Wethouder Leon Meijer heeft maandag het vignet 'Gezonde school' uitgereikt aan basisschool de Vuurvogel in Ede. ,,Juist voor kinderen is gezond voedsel heel belangrijk. Kinderen die gezond eten, zitten beter in hun vel en kunnen zich daardoor beter ontwikkelen. Bovendien voorkomt het welvaartziekten in de toekomst", aldus Meijer. 

Het vignet is een landelijk kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. 

BEWUSTER AANDACHT De Vuurvogel werd eerder dit jaar al benoemd tot een gezonde school. ,,We zijn blij dat we nu ook officieel het vignet op ons gebouw kunnen hangen. Vanwege de coronamaatregelen lukte dat niet eerder”, licht Maartje ter Beek, directeur van De Vuurvogel, toe. 

“Als school vinden we gezonde voeding erg belangrijk. Dat was altijd al zo, maar nu besteden we er veel bewuster aandacht aan. We merken dat het een onderwerp van gesprek is onder kinderen en ouders. Kinderen nemen gezondere traktaties mee en we drinken water en thee in de pauzes."

THEMAWEEK De uitreiking van het vignet is ook de start van de jaarlijkse themaweek over gezonde voeding. ,,We besteden elke dag aandacht aan gezonde voeding, in alle klassen. De kleuters maken bijvoorbeeld water met een lekker smaakje en groep 7 oogst groenten uit de eigen moestuin en maakt daar soep van." 

De kinderen krijgen ook twee keer per jaar smaaklessen. ,,Naast dat het goed is voor de kinderen, is het ook een leuke manier om nieuw voedsel te leren kennen via de zintuigen.” 

VOEDINGSCOACHES In Ede werken tien basisscholen samen met voedingscoaches van de gemeente aan het gezonder maken van hun school. De Vuurvogel is de derde Edese school die zich een gezonde school op het gebied van voeding mag noemen, na de Franciscuschool en CNS Louise de Coligny. 

Ede is de eerste gemeente in regio Foodvalley waar zoveel basisscholen dit vignet hebben. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie