Afbeelding
Sophie van der Vlugt

Wageningse studenten geven op CHE les aan basisschoolleerlingen

14 juni 2021 om 11:30 Onderwijs

EDE Een studententeam van de Wageningen Universiteit gaf woensdag 2 juni een middag les aan leerlingen van groep 6 tot 8 van de basisschool. Zij organiseerden een ‘Junior Science Lab’ in samenwerking met Wetenschapsknooppunt Wageningen, waarin zij de kinderen kennis leerden maken met technische onderwerpen als DNA, bacteriën en synthetische biologie. 

Na een drietal korte colleges konden de kinderen zelf aan de slag met het zichtbaar maken van hun eigen DNA uit speeksel en het bekijken van micro-organismen onder de microscoop en op petrischaaltjes. Ook legden de studenten hun eigen project ‘Cattlelyst’ uit, waarin zij een biofilter ontwikkelen om stikstof en methaanuitstoot uit koeienstallen af te vangen met behulp van geoptimaliseerde bacteriën. Hiermee deden ze mee aan iGEM, een internationale wedstrijd op het gebied van synthetische biologie.

Sophie van der Vlugt, lid van het team: ,,We waren onder de indruk van de leergierigheid en slimme vragen van de kinderen. Voor ons was het ook een prachtige uitdaging om complexe stof op een toegankelijke manier uit te leggen en een eer om als rolmodel te mogen dienen voor toekomstige wetenschappers!”

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie