Afbeelding
Sander van Snippenberg

Basisschool De Ontdekking wordt na twee jaar officieel geopend

Onderwijs

EDE CNS-Basisschool De Ontdekking wordt op 28 juni officieel geopend door wethouder Leon Meijer. De school is gevestigd in de kantine van de vroegere kunstzijdefabriek ENKA. 

Daar waar de fabrieksmedewerkers zich konden wassen en omkleden zitten sinds 2 jaar ruim 350 leerlingen in de schoolbanken. De school is bijna twee jaar geleden al in gebruik genomen, maar vanwege corona moest de opening uitgesteld worden. 

Het rijksmonument werd gerestaureerd en in september 2020 ontvingen de huurder Gemeente Ede en de gebruiker CNS Ede de sleutel. Eerst werd alleen de begane grond in gebruik genomen, maar vanwege de groei van de school werd ook de tweede verdieping van de kantine verbouwd tot klaslokalen. Na de opening worden er rondleidingen verzorgd in de school. 

De Ontdekking vindt zijn oorsprong als CNS-basisschool Oranje Nassau. De school is al 110 jaar oud en verplaatst nu naar de wijk ENKA in Ede. De naam is gebaseerd op de locatie, de ENKA was een van de meest innovatieve fabrieken uit de vorige eeuw. Leon Meijer, wethouder Gemeente Ede: ,,De wijk Enka is een prachtig voorbeeld hoe gebouwen uit het verleden een nieuwe maatschappelijke functie krijgen. Een snelgroeiende jonge wijk, waar de geschiedenis nog doorademt in elke straat.”

advertentie
advertentie