Christelijke Hogeschool Ede
Christelijke Hogeschool Ede CHE

Samenwerkende Christelijke Hogeschool Ede ontvangt 1 miljoen euro aan subsidie

3 februari 2023 om 16:20 Onderwijs

EDE Christelijke Hogeschool Ede, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en Rotterdam University of Applied Sciences ontvangen samen als SPRONG-groep een subsidie van een miljoen euro van het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA.

Deze subsidie is bedoeld voor het bundelen van expertise van drie samenwerkende hogescholen en hun kennis- en werkveldpartners en gaat concreet naar de eerste vier jaar gezamenlijk onderzoek. Deze SPRONG-groep zal zich richten op het bevorderen van participatiemogelijkheden van jongeren en (jong) volwassenen die op langdurige zorg zijn aangewezen. 

CHE-lector dr. Martine Noordegraaf:,,Ik zie ernaar uit onze krachten te bundelen. Ons onderzoek wordt steeds participatiever en onze Hogescholen zijn steeds beter ingericht op het doen van onderzoek, middenin de samenleving. Met deze SPRONG-groep dragen we bij aan een meer inclusieve samenleving voor mensen in kwetsbare situaties en posities. We willen niet aan de zijlijn staan, maar met elkaar bijdragen aan constructieve oplossingen voor crisissen in de zorg. Daarin leren we met en van ervaringsdeskundigen en zoeken we met het werkveld naar waar innovatie mogelijk en nodig is.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie