Afbeelding
Henny Jansen

Edese scholen doen mee aan de Verspillingsvrije week

18 september 2023 om 19:30 Onderwijs

EDE Van 11 tot 17 september was de Verspillingsvrije week. In deze week werden er door heel nederland acties georganiseerd met als doel om te inspireren, activeren en innoveren op het gebied van voedselverspilling. Ook in Ede gebeurde er veel rondom dit thema. 

Op maandag 11 september maakten de leerlingen van Aeres VMBO Ede samen met kok Paula Middendorp (van Paula’s catering) wortelspaghetti en bloemkoolrijst met broodcrumbs. Het NOS Jeugdjournaal was aanwezig om hier een reportage te maken voor de uitzending op 12 september. Later die ochtend kreeg ook de Aeres MBO-klas (Voedsel- en Leefstijladviseurs) deze masterclass. 

De leerlingen uit de vierde klas van het Marnix college Ede hebben op dinsdag 12 september Kimchi gemaakt. Overgebleven groenten werden ingelegd in zout en kruiden, in een weckpot gedaan om zo te fermenteren. De masterclass is heel enthousiast ontvangen door de leerlingen en docenten en ze willen vaker mee doen aan de Verspillingsvrije Week.

Op vrijdag 15 september kregen leerlingen uit de vierde klas van het mbo-Dulon College in Ede een masterclass van kok Giel Dons uit Wageningen. De leerlingen gingen aan de slag met restvoedsel en maakten een lupineburger. De meegebrachte restgroenten uit eigen koelkast werden op een creatieve manier verwerkt in de lupineburger waardoor er bijzondere broodjes ontstonden.  

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie