Afbeelding
Johan vd Heijden
COLUMN

Doeners

23 oktober 2019 om 07:00 Opinie

Een tijdje terug vielen de Ede Doet bonnen weer in de bus. Sparen voor initiatieven in de buurt. Wat je wil, voor je vereniging of iets duurzaams als vergroenen van de omgeving of gewoon iets praktisch wat goed uitkomt in een speeltuin, het buurtfeest of een kunstwerk.

Ede Doet bewijst dat wij doeners zijn!

Zo ook op de Natuuropschoondag. Vijfhonderd kinderen van tien basisscholen die op de Eder Heide struiken wegknippen en bomen omzagen, zodat je weer ziet dat het heide is. Alles naar de biocentrale zodat we geen aardgas nodig hebben. We kunnen heel lang praten en dat doen we ook over de oorzaken van het overwoekeren van de heide of over de oplossingen. Je kunt ook gaan discussiëren over nut een noodzaak van biocentrales.

Beter is het om je handen uit de mouwen te steken en te doen wat je in ieder geval doen kunt. En dat gebeurde ook.

Het is niet mijn gewoonte om deze column te gebruiken voor adhesiebetuigingen, maar hier maak ik echt een uitzondering. Al is het ook maar een klein statement naar betweters en kamergeleerden. Doe wat!

En de leerlingen konden dat niet alleen. Ik zag ook trekkende en sjouwende leerkrachten en dat alles ondersteund door een crew van zestig vrijwilligers en medewerkers van de gemeente. De natuur om ons heen is onze kracht en met de huidige stikstofdiscussie kan het een zwakte worden.

Ik hoop van niet, alles wat we zelf kunnen doen moeten we niet laten.

Rene Verhulst, burgemeester van Ede

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie