Afbeelding
Foto Janus Visser/BDU

Ingezonden brief: Het Geval Grondwater Verontreiniging ENKA Ede

23 februari 2021 om 12:15 Opinie

EDE Met ergernis en verontwaardiging heb ik de recente subjectieve beoordeling door de Bestuursrechter van het vervuilde water door een eventuele transportleiding naar de Rijn bij Wageningen gelezen. Daarnaast ook de houding van het college van burgemeester en wethouders van Ede op de vragen van GroenLinks en de VVD. 

Een belangrijke aanwezige dioxine vergiftiging vanuit het viscose proces in de onderaardse waterpluim wordt maar even vergeten. Dit terwijl de gevolgen van de dioxine in de grassen van de uiterwaarden van de rivieren en in de vlees cocktails van de daar grazende dieren herhaalde malen in het afgelopen jaar in de publiciteit was. 

Dit onderaardse meer heeft allang de Bennekomse-Meent en Hooilanden bereikt en dit heeft consequenties voor de kwaliteit van de bronwater bemaling op 16 meter diep (drinkwater) voor de veeteelt bedrijven en hun consumenten producten. Daarnaast wordt Rijnwater, dat vervuild wordt, op de hoek van het Amsterdam-Rijn kanaal gebruikt voor de productie van consumenten leidingwater. Zo zijn er meerdere onveilige situaties op te sommen. Dit vervuilde gevaarlijke water mag niet zonder reiniging in de Rijn geloosd worden!

Evert van Amerongen, voormalig inwoner Bennekom

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie