Afbeelding
Verhuizen

Verhuizen naar het buitenland? 5 tips

9 oktober 2019 om 13:32 Overig

partner content

Je staat op het punt om een nieuw leven te beginnen in een vreemd land. Daarnaast moet je ook nog al je bezittingen van het vertrouwde Nederland naar je nieuwe bestemming verhuizen. Bij een verhuizing naar het buitenland komt een hoop kijken, niet alleen logistiek maar ook administratief. Je leest in dit artikel vijf handige tips voor een verhuizing naar het buitenland.

Begin bijtijds met de voorbereidingen
Verhuizen binnen Nederland is voor veel mensen stressvol, laat staan verhuizen naar een ander land. Er komt veel kijken bij een internationale verhuizing en dat vraagt om een goede voorbereiding. Neem ruim de tijd om alles uit te zoeken en te inventariseren. Maak lijsten van alles wat je nog moet doen, wat je allemaal meeneemt en wat er met jou en je gezin meegaat in het vliegtuig en wat later komt.

Schakel een gespecialiseerd verhuisbedrijf in
Er zijn verhuisbedrijven die gespecialiseerd zijn in internationale verhuizingen. Door een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen, nemen de verhuizers alles uit handen en weet je dat alles goed geregeld is. Vraag offertes op bij verschillende aanbieders om prijzen te vergelijken, zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt. Het is vaak voordeliger om een verhuisbedrijf bij jou in de buurt in te schakelen. Als je in Amsterdam woont is een verhuisbedrijf in Groningen bijvoorbeeld uiteindelijk duurder. Je betaalt dan namelijk voorrijkosten voor bijvoorbeeld de inventarisatie van je inboedel. 

Zorg voor een goede verzekering

Wanneer je verhuist binnen Nederland is een goede verzekering al belangrijk. Als je internationaal verhuist is dit des te belangrijker. Mocht er wat met (een deel) van je inboedel gebeuren, dan weet je in elk geval zeker dat je goed verzekerd bent. Start daarom op tijd met het uitzoeken van een verhuisverzekering en vraag bij je verzekeringsmaatschappij naar de mogelijkheden in jouw situatie.

Bepaal wat je meeneemt
Voordat je start met inpakken, is het belangrijk om te bepalen wat je meeneemt naar je nieuwe woonplaats. Denk daarbij na of het voordeliger is om daar nieuwe meubels te kopen of dat je je huidige meubels meeneemt. Denk bijvoorbeeld ook na over de kleding die je meeneemt en het klimaat van je nieuwe leefomgeving. In een tropisch klimaat is het dragen van winterkleding natuurlijk niet nodig. Overweeg daarom deze spullen in Nederland en op te slaan in een box.

Maak alle administratie in orde
Bij een verhuizing in binnen- en buitenland komt een hoop administratie kijken. Zorg ervoor dat alle paspoorten bijtijds zijn verlengd, controleer je zorgverzekering en schrijf je uit in je huidige gemeente. Zorg er daarnaast voor dat je je adreswijziging doorgeeft bij je verzekeringsmaatschappij en daar waar je abonnementen hebt lopen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie