Boek Filosofie voor een weergaloos leven
Boek Filosofie voor een weergaloos leven Lammert Kamphuis

Filosofie voor een weergaloos leven.

Overig Deel je nieuws

Zondag 3 november om 14:30 in de Noorderkerk een interactieve lezing bij Bespreek het Samen door Lammert Kamphuis, filosoof, theoloog, auteur. Voor het leven is er geen generale repetitie. Je hebt slechts één kans. Zelfhulpboeken in overvloed, maar waarom ga je niet te rade bij de filosofie?

 

Filosofie voor een weergaloos leven

Voor het leven is er geen generale repetitie. Je hebt slechts één kans. Gelukkig zijn grote denkers je voorgegaan en kun je bij hen terecht voor wijze raad. Filosoof Lammert Kamphuis onderzoekt al jaren bij bedrijven, op festivals, congressen en in workshops hoe filosofen ons kunnen bijstaan in het alledaagse leven. Geïnspireerd door al deze gesprekken schreef hij het boek Filosofie voor een weergaloos leven. Op deze middag neemt hij je mee langs de meest behulpzame inzichten. 

Zo helpt Diogenes je om authentiek te zijn, Epicurus om niet te veel geld uit te geven tijdens de uitverkoop en Kant om op tijd te remmen voor een zebrapad. Maar ook minder gearriveerde denkers helpen je een handje: André Hazes daagt je uit om vrijer te worden en De Jeugd van Tegenwoordig steunt je in je verdriet.  

Tijdens deze interactieve lezing word je uitgedaagd om zelf meteen aan de slag te gaan met inzichten en gedachte-experimenten, zodat je nieuwe perspectieven krijgt op je eigen leven. Laat je verrassen door deze toegankelijke manier van filosoferen en ga met een verfriste geest terug naar huis! 

Meer over Lammert Kamphuis

Lammert Kamphuis is filosoof en veelgevraagd spreker. Hij heeft bijvoorbeeld de afgelopen vijf jaar op Lowlands opgetreden. Daarnaast is hij als docent en Head of Faculty verbonden aan The School of Life Amsterdam. In al zijn werkzaamheden onderzoekt hij samen met het publiek hoe de filosofie ons verder helpt in alledaagse thema's. In juni 2018 kwam zijn tweede boek, Filosofie voor een weergaloos leven, uit bij De Bezige Bij. Na afloop is er de mogelijkheid om een boek aan te schaffen. En zelfs om het boek te laten signeren door Lammert.

Voor meer informatie kijk bij Bespreek het Samen: https://www.bespreekhetsamen-ede.nl/ of de Noorderkerk https://ede.protestantsekerk.net/

advertentie