Jordy Hol uit Otterlo is product manager bij een Amsterdamse platenmaatschappij.
Jordy Hol uit Otterlo is product manager bij een Amsterdamse platenmaatschappij. eigen foto

Ede Stad Premium, kijk hier wat je hebt gemist

Overig

EDE Op Ede Stad Premium lees je tegen betaling van een klein bedrag per maand verdiepende journalistieke verhalen uit Ede en omgeving. Je steunt als abonnee ook de lokale journalistiek. Hieronder, op willekeurige volgorde, een overzicht van de vijf meest recente best gelezen premium-artikelen. 

Nog geen abonnee? Probeer Ede Stad Premium een maand gratis via https://www.edestad.nl/abonnement/edestad-nl/bestellen

1) Jordy Hol werkt voor Snelle en Je Broer
Het is snel gegaan met Jordy Hol uit Otterlo. Hij studeerde in 2015 af als grafisch interactieve vormgever aan het ROC A12 in Ede. Daarna specialiseerde hij zich in het maken van covers voor muziektracks en albums. ,,Ik stuurde mijn ontwerpen naar de artiesten en kreeg steeds meer reacties." Nu is hij product manager bij de Amsterdamse platenmaatschappij Cloud 9 Music en heeft daardoor regelmatig contact met bekende artiesten als Snelle, JeBroer, Outsiders en Mr. Polska. Lees hier het interview over zijn opmerkelijke carrière. ,,Mijn telefoonnummer ging door de muziekindustrie.''

2)  Politiechef Peter van den Berg over klassieke en digitale criminaliteit
De klassieke criminaliteit, waaronder woninginbraken, bedreiging en mishandeling, neemt af. Maar digitale criminaliteit, zoals oplichting en fraude via het internet, stijgt enorm, zegt de Edese politiechef Peter van den Berg in een interview met Ede Stad Premium. ,,Wanneer bijvoorbeeld op Marktplaats of een andere site een laptop wordt aangeboden, ga dan eerst na of het aanbod veilig is'', waarschuwt hij. 

3) Edese naar finale Miss Beauty
Je bent 18 jaar en staat eind deze maand in de finale van Miss Beauty of Gelderland. Calabro van de Burgt (18) vindt het een prachtige ervaring, maar beseft tegelijk dat er veel belangrijkere zaken in het leven zijn, vertelt ze in een interview met Ede Stad. Ze volgt nu een opleiding handhaving en veiligheid en ziet uit naar een baan bij de politie. ,,,,Motoragent lijkt me prachtig. Ik ben helemaal gek van motoren." 

4) Doodgewoon huis, bijzondere opvang
Het gebouw van HadassahSorgh in Lunteren is op het eerste oog een doodgewoon huis, maar niets is minder waar. Hier worden jonge vrouwen opgevangen die in de zorgsector tussen de wal en het schip vallen. Lees het inspirerende verhaal over een voor Nederland uniek zorgconcept.

5) Eerste prijs voor Blauw Geel ' 55
,,Ik krulde de bal over de muur in de linkerbovenhoek. De keeper kon er net niet bij. Een jubelmoment." De Edese voetbalclub Blauw Geel '55 liet de fans lang wachten, maar pakte in de thuiswedstrijd tegen Stroe drie minuten voor tijd de winst en daarmee een periodetitel. Lees hier alles over dit belangrijke duel in de knotsgekke derde klasse. 

advertentie