Afbeelding
Archief BDUmedia

Coronapatiënt in Edes ziekenhuis Gelderse Vallei

14 maart 2020 om 14:41 Overig Coronavirus

EDE In ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede is een patiënt opgenomen die besmet is met het coronavirus (COVID-19). Dit bleek uit de test. Deze patiënt is vanaf opname in isolatie behandeld. Dat meldt het ziekenhuis zaterdagmiddag in een persbericht. In totaal zijn er in Nederland 959 besmettingen, meldt het RIVM even na 14.30 uur. In de gemeente Ede is verder nog geen geval geconstateerd.

,,Ziekenhuis Gelderse Vallei is voorbereid op de eventuele komst van grote aantallen patiënten die besmet zijn met het coronavirus. Patiënten kunnen hiervan iets merken doordat er bijvoorbeeld patiënten naar andere afdelingen worden verplaatst in het ziekenhuis. Ook kunnen niet-acute ingrepen, afspraken en onderzoeken worden verschoven of poliklinische afspraken telefonisch afgehandeld'', aldus het ziekenhuis in het bericht.

In een reactie op het nieuws zegt burgemeester Verhulst van Ede: ,,Ik wens de patiënt veel sterkte en beterschap. We werken met elkaar hard om verdere verspreiding te voorkomen. Laten we elkaar steunen en helpen waar het kan." 

MEER INFORMATIE Ziekenhuis Gelderse Vallei volgt de adviezen en instructies van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de GGD (Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden) op. 

Kijk hier voor corona-adviezen van het RIVM. Tips, aanwijzingen, suggesties of aanvullingen bij dit verhaal? Laat het ons weten via: ede.stad@bdu.nl. 
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie