de cover van het boek ravenzwart bloed
de cover van het boek ravenzwart bloed kim verheugen

Edese wint een literaire prijs

Overig Deel je nieuws

De uit Ede afkomstige Kim Verheugen heeft een literaire prijs gewonnen voor haar boek Ravenzwart bloed. Alweer haar vierde boek heeft ze uitgegeven en door een fan is ze genomineerd voor een Indie Award. The Indieawards zijn in het leven geroepen om de boeken van zelf publicerende auteurs te belonen met een prijs en de daarbij horende aandacht. Vroeger werd een boek alleen serieus genomen als het was uitgegeven door een gerenommeerde uitgever. Dit is al lang niet meer zo. Sterker nog: het selfpubben, zoals het genoemd wordt, is een inhaalslag aan het maken.

Steeds vaker komen er literaire pareltjes boven die, zoals het boek van Kim Verheugen, meer dan waard zijn om te lezen. Het boek is op de shortlist gekomen van de drie beste boeken en de drie meest verrassende plottwists. Voor de laatste sleepte ze een felbegeerde Indie Award binnen. Voor Kim een enorme eer en erkenning voor haar werk. Het boek gaat over een jonge vrouw die als kind een familiedrama heeft overleefd. Haar trauma's zijn veilig weggestopt. Ze leeft volgens het motto: waar je niet aan denkt, dat is er niet. Totdat recente gebeurtenissen het verleden naar boven halen, met alle gevolgen van dien.

Een prachtige thriller waarbij er heel duidelijk een maatschappelijke probleem wordt blootgelegd. Het boek is te bestellen bij de plaatselijke boekhandel. Steun in deze tijd van corona uw plaatselijke boekhandel. Ze kunnen het juist nu extra gebruiken en kunnen u elk boek wat gewenst is leveren.

advertentie