SVR pleit voor een per directe opening van sanitairvoorzieningen op campings.
SVR pleit voor een per directe opening van sanitairvoorzieningen op campings. Adriaan Hosang

SVR: 'Opening sanitair op campings veel te laat'

Overig Coronavirus

EDE Stichting Vrije recreatie (SVR), de overkoepelende organisatie van 1200 kleinschalige boerencampings, stelt dat de opening van sanitair op campings vanaf 1 juli 'te laat' is. Volgens de organisatie betekent dat nog minimaal twee maanden geen omzet voor campings. SVR heeft verschillende campings in de gemeente Ede, waaronder Camping De Oldenhove. 

In de persconferentie woensdagavond werd aangegeven dat er nog een groter beroep op de Nederlandse inwoners wordt gedaan en dat men nog verstandiger en gedisciplineerder moet omgaan met de grotere vrijheid die Nederlanders gaan krijgen. Het kabinet stelt trots te zijn op hoe Nederlanders met de maatregelen zijn omgegaan. 

DOLKSTOOT Volgens de SVR zegt het kabinet hiermee echter ,,dat die grotere vrijheid niet kan worden toevertrouwd aan de campingeigenaars en alle kampeerders in Nederland. Voor de SVR voelt dat als een dolkstoot in de rug: ,,Is dit dan een groep die niet te vertrouwen is met de RIVM-regels en daarom niet toegelaten kan worden in het sanitair op een camping?”

KLEINE AANPASSINGEN Op kleine campings hoeven de maatregelen niet voor problemen te zorgen, betoogt SVR. ,,Met een aantal kleine aanpassingen kan het sanitair open en gebruikt worden. Sanitair in bouwmarkten, tankstations, distributiecentra, de bouw, etcetera was deze tijd al gewoon open, terwijl deze beslist niet van dezelfde kwaliteit en kwantiteit is als op een camping. En dat heeft nog geen enkel probleem opgeleverd. Waarom is dus nog altijd het sanitair op campings dicht?'', vraagt SVR zich af.

WACHTEN OP KAMPEERDERS Volgens de organisatie zit de sector niet te wachten op een onzekere steunmaatregel, als een zak geld, maar op kampeerders. Met Hemelvaart en Pinksteren voor de deur, hoogtijdagen voor de recreatieve sector, dringt de SVR er met klem op aan, dat alle sanitair per direct mag worden geopend.

advertentie
advertentie