Afbeelding
Google Streetview

Opnieuw krakers bij voormalig tuincentrum aangetroffen

Overig

EDE Het voormalige tuincentrum Kernhem is weer gekraakt. Ruim twee jaar geleden werd het tuincentrum al eens in opdracht van de gemeente Ede ontruimd.

Jan de Boer

De ontruiming in 2017/2018 ging in twee etappes. Door een integrale controle van medewerkers van de politie, brandweer en GGD maakte de gemeente zich ernstig zorgen over de integrale veiligheid op de locatie. Dat was de reden voor Ede om de krakers met de hulp van de politie op straat te zetten. 

Toen de krakers ‘s morgens in de gelegenheid werden gesteld om hun spullen op te halen op het tuincentrum, kregen zij van hun advocaat te horen dat de spoedontruiming door de rechter was geschorst en dat zij terug mochten keren naar het voormalige tuincentrum. Iets wat zij meteen ook deden. Later werden de krakers alsnog verwijderd van het voormalige tuincentrum.

Wat er nu gaat gebeuren met het gekraakte centrum is nog onduidelijk. De gemeente heeft hierin geen rol, zegt Patricia Nep, woordvoerster van de gemeente Ede. Het initiatief ligt volgens haar bij projectontwikkelaar Murry Grey uit Renswoude, de eigenaar van het voormalige tuincentrum. ,,Als gemeente weten wij niet wat de plannen zijn van de eigenaar.” Murry Grey gaf dinsdagmiddag aan met Ede in gesprek te zijn. ,,Met de gemeente zijn we bezig om tot een oplossing te komen,” aldus een woordvoerster van Murry Grey.

advertentie