Coach Olga van der Zanden in de Sijsselt
Coach Olga van der Zanden in de Sijsselt A. Janssen

Coachen op de Veluwe: natuurlijk omgaan met verlies.

Overig Deel je nieuws

Natuurlijk omgaan met verlies
-   Ervaar de kracht van coaching in de natuur op de Veluwe –

Natuur en verlies

Verlies van beweging, sociale ruimte, stabiliteit en zekerheid. Verlies van werk, vriendschap, dierbaren. Iedereen heeft met verlies te maken, op welke manier dan ook. Zeker in deze tijd van Corona met alle beperktingen van dien. 

Onlangs volgde life- en loopbaancoach Olga van der Zanden de cursus ‘’Natuurlijk omgaan met verlies’’.

Het inzetten van de natuur bij het omgaan met verlieservaringen bleek een goede aanvulling op haar ervaring met coaching in de natuur.

Voorbeelden uit de natuur

Olga vertelt: ‘’Als coach zet ik de natuur al langer in tijdens coachtrajecten. Zelf ervaar ik - al van jongs af aan – dat de natuur rust en heling kan brengen. Vroeger in Brabant, waar ik vandaan kom. En nu al 35 jaar op de Veluwe. Vanuit mijn praktijk in Ede spreek ik met coachklanten af bij bijvoorbeeld Planken Wambuis of de Sijsselt. Er zijn hier zoveel mooie wandelingen te maken! Al wandelend kom je bovendien letterlijk in beweging, kom je makkelijk tot een gesprek.’’

Ze legt uit dat de natuur overal om ons heen krachtige beelden biedt: ontluikende bloesem in het voorjaar, een omgevallen boom, dode bladeren op een hoop, takken die uit elkaar groeien of juist in elkaar verstrengeld zijn. Een verre horizon, of juist struiken die je uitzicht belemmeren. Beelden doen veel meer dan woorden.  

‘’Deze krachtige symbolen die zonder woorden kunnen helpen in moeilijke situaties, zet ik bewust in. Soms brengen ze troost of heling, of helpen ze om emoties te voelen’’.  

(foto 2)

Wandelcoaching kan nu wel!

Mensen met verlieservaringen hebben steun uit hun sociale omgeving zo nodig. Veel sociale contacten en bijeenkomsten gaan op dit moment niet door, of worden online gehouden. Dat wordt nu heel erg gemist.

Een coachingstraject kan daarom juist nu uitkomst bieden. Buiten, in de open lucht, met je coach kijken naar jouw verlies, gebruik makend van dat wat de natuur biedt - misschien is dit het goede moment! Nu de tijd mogen nemen om je verlies te verwerken, om daar een begin mee te maken. Of een oud verlies de juiste plek te geven. Met behulp van de kracht van de natuur zul je ervaren dat dat mogelijk is.

Contact

Wil jij ervaren wat de natuur voor jou kan betekenen? Neem contact op via  olga@mira-coaching.eu

Informatie over MiRa-Coaching: www.mira-coaching.eu

(foto 1) 

Een boom in de herfst: symbool van dood en leven.
Coach Olga van der Zanden - een coachwandeling in Planken Wambuis
advertentie