Wijkagent Boerendans op de foto met de 10 leerlingmediatoren.
Wijkagent Boerendans op de foto met de 10 leerlingmediatoren. Gerard Brussaard

Leerlingmediatoren ontvangen certificaat op School met de Bijbel Wekerom

11 november 2020 om 21:56 Overig Deel je nieuws

Wekerom – Woensdag 11 november ontvingen 10 leerlingen uit groep 7 en 8 van de School met de Bijbel in Wekerom een certificaat. Zij rondden de training om leerlingmediator te worden succesvol af. Het certificaat werd uitgereikt door de wijkagent, dhr. Boerendans. 

Op de School met de Bijbel wordt gewerkt vanuit drie kernwaarden: Verbinding, Vorming en Verantwoordelijkheid. Vanuit deze kernwaarden wordt onder ander gestreefd naar een klimaat in de school en in de klas waarin betrokkenheid en verantwoordelijkheid van kinderen centraal staat. De school wordt zo een democratische gemeenschap waarin kinderen een stem hebben, zich gezien en gehoord weten en op een positieve manier met hun stem en elkaar om leren gaan. Hierbij staat ook conflictoplossing centraal. Kinderen leren tijdens lessen hoe je constructief met conflicten en verschillen van mening om kunt gaan. Op school worden de kinderen gestimuleerd om conflicten zelf op te lossen. Lukt dat niet? Dan kunnen ze ondersteund worden door een mediator. Kinderen doen zo ervaring op met conflictbemiddeling met behulp van een derde, neutrale partij. 

De mediator kan een leerkracht zijn, maar ook een medeleerling. Vandaar dat dit jaar voor het eerst leerlingmediatoren zijn opgeleid, die andere kinderen gaan helpen bij het oplossen van een conflict als ze daar niet zelf in slagen. De leerkrachten bewaken dat mediaties veilig en succesvol verlopen. 

De 10 gecertificeerde leerlingen hebben zelf ‘gesolliciteerd’ op deze taak en zijn na een aantal trainingsmiddagen nu officieel gecertificeerd. Voordat zij het certificaat kregen uitgereikt hebben ze zelf aan de leerlingen van de groepen 3 tot en met 8 uitgelegd hoe het mediëren er in de praktijk uitziet. Vanaf volgende week hebben de mediatoren in tweetallen ‘dienst’.  Met hun certificaat en de goedkeuring van de wijkagent zijn ze er helemaal klaar voor. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie