Als echte bloemist aan de slag voor Ziekenhuis Gelderse Vallei.

25 november 2020 om 16:36 Overig Deel je nieuws

Leerlingen van het keuzevak Bloemwerk van Aeres VMBO  Ede hebben koffieboeketjes ontworpen voor medewerkers van de corona-afdeling in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Voorafgaand voerden zij een klantadviesgesprek met de opdrachtgever, zkh Gelderse Vallei, en daarna leverden ze de boeketjes afl bij de ingang van de spoedpost, waar deze in ontvangst genomen werden door verpleegkundigen van de betreffende afdeling.

De koffieboeketjes werden door leerlingen van klas 3 en 4 van Aeres VMBO Ede gemaakt. De leerlingen hielden rekening met de wensen op het gebied van bloemen, kleuren en thema van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Het klantgesprek werd gevoerd via MS Teams.

De koffieboeketjes maken onderdeel uit van een niet eerder georganiseerd project bij het keuzevak Bloemwerk. Tijdens het project maken de leerlingen bloemwerk voor echte opdrachtgevers. Op woensdag 14 oktober jl. hebben de leerlingen ook al bloemwerk voor Hotel de Wereld in Wageningen geleverd. 

De leerlingen van het keuzevak bloemwerk hebben op woensdag 25 november 2020 eenenvijftig boeketten gemaakt en ingepakt. Aansluitend hebben de leerlingen de boeketten afgeleverd bij de spoedpost. Hier werden zij vol lof ontvangen door een twintigtal medewerkers van Ziekenhuis de Gelderse Vallei. De leerlingen mochten de bloemen overhandigen en hebben de medewerkers bedankt voor hun inzet tijdens deze hectische coronaperiode. De boeketten werden hartelijk in ontvangst genomen.

Tijdens het keuzevak ‘Bloemwerk’ leer je alles over het maken van bloemwerk en de verkoop hiervan. In verband met de geringe stageplekken is er een gelijkwaardig project opgestart om leerlingen zoveel mogelijk ervaring op te laten doen als ‘echte bloemist’. Het is daarom geweldig dat wij als school bloemwerk mochten maken voor medewerkers van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Dat is voor ons een hele eer en een mooie ervaring.

Bloemwerk maken voor een opdrachtgever heeft meer betekenis dan wanneer je het voor school maakt.Het leren in de beroepspraktijk is nodig om de juiste vaardigheden en praktijkkennis te verkrijgen. De basisvaardigheden hebben de leerlingen al op school geleerd, maar nu krijgen zij de kans om meer praktische vaardigheden op te doen als een echte bloemist.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie