Met het geld wilt Regio Foodvalley investeren in de verduurzaming, versterking en verbinding van een aantal regionale initiatieven.
Met het geld wilt Regio Foodvalley investeren in de verduurzaming, versterking en verbinding van een aantal regionale initiatieven. Credit: Geld Investeren

Extra geld voor mkb bedrijven in Regio Foodvalley

Overig

EDE Regio Foodvalley ontvangt 375.000 euro voor een periode van drie jaar van het ministerie van Economische Zaken. Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken, heeft vandaag de MKB-deal ondertekend met Maud Hulshof. Hulshof is verantwoordelijk voor het thema Economie in Regio Foodvalley. 

Regio Foodvalley heeft in samenwerking met een aantal partijen uit het bedrijfsleven en onderwijs in de regio de MKB-deal ingediend. Met de deal hoopt Regio Foodvalley initiatieven in de regio te verduurzamen, te versterken en te verbinden. Het gaat om de regionale mkb initiatieven: Barneveld Tomorrow, Food Academy Nijkerk, Living Lab Digitalisering, Barneveldse Techniek Opleiding en ICT Campus.

MKB DEALS Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) draagt ruim zeven miljoen euro bij aan regionale mkb-projecten van provincies en gemeenten, de zogeheten MKB-deals. De toekenning van de steun is verdeeld over twee rondes. Met deze tweede ronde is zo’n 4,5 miljoen euro gemoeid. Deze MKB-deals zijn een impuls voor het brede mkb. Innovatie, digitalisering, internationaal ondernemen en het aankunnen van ‘personele uitdagingen’ wordt daarmee mogelijk gemaakt. De investering van EZK komt voort uit het MKB-Actieplan dat staatssecretaris Mona Keijzer in 2018 presenteerde.

advertentie
advertentie