Basisschool De Vuurvogel gaat verhuizen

30 november 2020 om 08:56 Overig Deel je nieuws

Basisschool De Vuurvogel in Ede, waar vrijeschoolonderwijs wordt gegeven, gaat verhuizen naar een tijdelijke huisvesting. In de kerstvakantie rijden er grote vrachtwagens door de Nachtegaallaan om alle schoolspullen en het meubilair van De Vuurvogel te verhuizen naar de Oranjelaan in Ede.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de plannen voor de renovatie van de school. De Vuurvogel is een van de 11 scholen in Nederland die meedoet aan een project om de school gasloos en energiezuinig te maken. De school is een gemeentelijk monument en wordt volledig gerenoveerd. Schoolleider Maartje ter Beek vertelt: “Wij willen het karakteristieke pand van De Vuurvogel in ere herstellen en de binnenzijde moderniseren, zodat wij nog jaren goed en mooi vrijeschoolonderwijs in dit gebouw kunnen geven.”

De school is qua leerlingaantal enorm aan het groeien. Steeds meer mensen in en rondom Ede leren De Vuurvogel kennen. De van oorsprong in de volksmond genoemde ‘glazenschool’ wil ook letterlijk mensen naar binnen laten kijken. Maartje ter Beek: “Alle klassen krijgen deuren naar buiten zodat wij onze grote pleinen kunnen betrekken bij ons onderwijs. Na de verbouwing zetten wij deze deuren graag wagenwijd open om nog meer leerlingen welkom te heten op onze school”. Voor de renovatie staat een half jaar gepland. In september 2021 kan het nieuwe schooljaar hopelijk van start gaan in compleet opgeknapte gebouw.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie