Afbeelding
Henny Jansen

Fotoquiz EdeStad.nl: ‘Hoe goed ken jij Ede?’ (55)

9 juni 2021 om 10:00 Overig

EDE Lang niet alle uithoekjes van de gemeente Ede zijn bekend. Hoe goed kennen inwoners hun huidige leefomgeving of die uit de geschiedenis?

Wat is er op bijgaande afbeelding te zien en waar is de foto genomen?

Mail uw oplossing voor maandag 14 juni 10.00 uur naar Ede.Stad@bdu.nl onder vermelding van ‘Fotoquiz 55’, telefoonnummer en woonplaats en maak kans op twee vouchers van Puro Gelato & Caffè , Maanderpoort 29, Ede.

Oplossing fotoquiz 54: Ede, Maanderweg: graffiti op schuur langs spoorverbinding Kippenlijn.     

Winnaar: Petra van Dijk, Ede        

LEZERS MAILDEN OOK:

Wieke Boerkamp (Ede): op de foto staat een grote graffititekening van the combo killers, naast deze figuur staat een locomotief. Het staat op een loods/garage vlak achter de kwantum. Leuke quiz is dit!

Henk Kranenburg (Ede): op de foto is de muurschildering op een schuur te zien van een stoomlocomotief. Deze is te vinden langs de kippenlijn tussen ede centrum en ede Wageningen. De schuur zelf staat achter de woningen en winkels van de Maanderweg. Het gebouw kan je zien vanaf de Toermalijnpad tegenover de oude gasfabriek.

Meta Flier (Ede): ‘De Kleine Conducteur’. Aan de Kippenlijn, nabij het station centrum en achter de Kwantum in Ede.

Ety Nijhoff (Ede): hierbij mijn oplossing: afbeelding van een zgn. (kleine) stationschef met spiegelei, prachtig gesitueerd op achterzijde muur bedrijfspand aan de Maanderweg, goed te zien vanaf het fietspad Tourmalijnpad langs de spoorlijn, niet ver ook van station Ede-centrum, dus heel toepasselijk…! (en rechts ernaast afbeelding van de trein-van-weleer, maar hier dus niet op deze door u getoonde afbeelding).

Noëlle Lakerveld (Ede): hallo, Ik wil graag meedoen aan de fotoquiz. Hierbij mijn antwoorden. Het antwoord op uw quizvraag: Waar is de foto genomen: Achterkant pand maanderweg 74. Kippenlijntje. Zichtbaar vanaf de Herberggier. Wat is er op de foto te zien: Een conducteur met een trein erbij.

Marjolein Vereijken: goedendag, dit is de muurschildering die je kan zien vanaf de diamantstraat als je kijkt naar het spoor. Fietsend vanaf station ede centrum tussen de kwantum en de speeltuin aan de diamantstraat zie je deze prachtige muurschildering. 

Mirjam Wessels (Ede): 0p de foto is te zien: Afbeelding van TCK Spoormuur, Streetart Ede. Te zien vanaf het Toermalijnpad ter hoogte van de voetbalkooi aan de overkant van het spoor.

Henri van Veldhuisen: deze week zien we een deel van de “Spoormuur” graffiti afbeelding gemaakt door de TCK crew. Als onderdeel van een initiatief van Astrant. Astrant is dé creatieve broedplaats voor en door jongeren in Ede. Deze ”spoormuur” is te vinden langs de Kippenlijn tussen Telefoonweg en Maanderweg/Schaapsweg overweg. (ter hoogte van de Smaragdstraat.)

Dina van der Star (Ede): de oplossing van deze week wat betreft de kunst street-art is volgens mij: Wat zie je? ---- Ik zie een kleine jongen als conducteur met pannenkoek en fluitje.... Waar is de foto genomen? De foto is genomen vanaf het fietspad tussen de spoorrails en de voormalige gasfabriek. Locatie ongeveer: Schaapsweg 2? Ik vind als “leek” dit kunstwerk het meest fascinerende in Ede. Fantastisch mooi gedaan op een golvende oppervlakte. Het jongetje kijkt je aan vanaf het begin dat je er langsrijdt tot eind.

Ede, Maanderweg: graffiti op schuur langs spoorverbinding Kippenlijn.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie