Fotoquiz Ede Stad
Fotoquiz Ede Stad Henny Jansen

Fotoquiz EdeStad.nl: ‘Hoe goed ken jij Ede?’ (66)

20 oktober 2021 om 10:00 Overig

EDE Lang niet alle uithoekjes van de gemeente Ede zijn bekend. Hoe goed kennen inwoners hun huidige leefomgeving of die uit de geschiedenis?

Wat is er op bijgaande afbeelding te zien en waar is de foto genomen?

Mail uw oplossing voor maandag 25 oktober 10.00 uur naar Ede.Stad@bdu.nl onder vermelding van ‘Fotoquiz 66’, telefoonnummer en woonplaats en maak kans op twee vouchers van Puro Gelato & Caffè , Maanderpoort 29, Ede.

Oplossing fotoquiz 65: Lunteren, Goudsberg; uitkijkpunt. 

Winnaar: Gerlinde Kampert, Harskamp.

MEER REACTIES VAN LEZERS:

Andy Pieper (Ede): bijzondere verrekijker met uitleg; kijkje in de historie, bij het Wekeromse Zand. 

Ineke van Surksum (Lunteren): de foto is  gemaakt op het fietspad dat vanaf de Goudsbergweg naar de Hessenweg in Lunteren gaat. Het is een soort toverlantaarn. Als je aan de ronde knop aan de zijkant draait, dan zie je verschillende (oude) afbeeldingen van het gebied.

Ton Kalfs: foto is genomen bij het middelpunt van Nederland in Lunteren.





Tine Tigchelaar: thema water in 2021. Klein natuurgebied achter Momo theaterwerkplaats. Renswoudseweg 1 Ederveen.

Jaco van Huigenbos (Lunteren): ik denk dat de inzending van Ede stad van woensdag 13 oktober betreft. Geschiedenis fotokast aan het fietspad Goudsbergweg langs de Goudsberg. Vanaf Halverwege de Hessenweg naar Weg naar t Hek.

Derk van den Top (Ede): verrekijker aan de Goudsbergweg Lunteren.

Jannet Methorst (De Glind): de Germaanse put, Vijfsprongweg Lunteren.

Marius van den Berg (Wekerom): volgens mij is het uitzicht op de vallei  bij de Goudsberg het is een uitkijkpunt op de Goudsbergweg te Lunteren.

R. Horjus (Ede): oplossing fotoquiz is de “ nep verrekijker “ welke nabij het fietspad de Goudsbergweg is geplaatst ter hoogte van ‘t Schietgat. Deze staat op een prachtige plek op hoogte om vandaar over het binnenveld te kijken wat doorkruist wordt door aloude paden zoals de weg naar ‘t Hek, de Kruisengseweg, de Molenweg en de Meulunterse Engweg. Prachtige fietstocht voor alle seizoenen. 

Dicky van Roekel (Ede): deze foto  is genomen boven op de Goudsberg in Lunteren, bij de ingang van het fietspad, vóór restaurant de Goudsberg. Het is een metalen camera waarin je foto’s van vroeger kunt bekijken. Grappig detail: er zit ook een foto in van mijn opa en oma: Job en Derkje van ‘t Hol.

Oplossing fotoquiz 65: Lunteren, Goudsberg; uitkijkpunt
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie