Afbeelding
Gemeente Ede

Deel Defensieterrein wordt ‘experimenteeromgeving voor maatschappelijke vraagstukken’

3 september 2021 om 19:00 Overig

EDE Een deel van het defensieterrein Ede Driesprong wordt een ‘experimenteeromgeving’ voor maatschappelijke vraagstukken. Dat meldt de gemeente Ede in een persbericht.

,,Deze locatie gaat ondernemers en onderzoekers unieke mogelijkheden bieden om samen te innoveren. Zij kunnen gebruik maken van een fysieke ruimte om te experimenteren’’, laat Ede weten. Voor de Landmacht is het noodzakelijk om voorop te blijven lopen in een snel veranderende wereld. ,,De Landmacht zet daarom in op innovatie, waarbij zij de kracht van het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen wil inzetten. Voor een groot aantal vraagstukken, zoals verduurzaming, circulariteit en voedselvoorziening, bouwt de Landmacht aan een landelijk dekkend innovatiesysteem. De locatie in Ede, ook wel het FieldLab SmartBase genoemd, is daar een belangrijk onderdeel van.’’ 

,,De vraagstukken sluiten aan op de grote opgave die de gemeente en de regio heeft als het gaat om het creëren van een gezonde en duurzame leefomgeving en het ontwikkelen van een robuuste en toekomstbestendige economie. Het FieldLab kan de lokale en regionale kennisinfrastructuur versterken met defensie als landelijke speler. Op provinciaal niveau sluit het aan bij aan de bestaande Valleys zoals de Energy Valley in Arnhem. Voor de gemeente Ede is vooral een verbindende en faciliterende rol bedacht.’’

De gemeente Ede en de Landmacht willen de ontwikkeling van innovatieve oplossingen  versnellen. ,,Samen innoveren we met meer kracht, meer impact en versnellen we innovatieve oplossingen die we morgen nodig hebben in het landoptreden en  maatschappelijke opgaven”, aldus Kolonel Schoonderbeek, commandant Innovatie Landmacht.

,,Ede met haar voormalige kazernes deelt een lange en rijke geschiedenis met de Landmacht. Met het tekenen van deze ambitieverklaring wordt nu ook de brug naar de toekomst geslagen. Defensie is weer terug in Ede. Ik ben blij dat we met deze ambitie en op deze plek aan de slag gaan”, aldus burgemeester Verhulst.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie