Studio Stap en G-hockey team MHC Ede lossen eerdere belofte in.
Studio Stap en G-hockey team MHC Ede lossen eerdere belofte in. Eip Janssen

Feestelijk afscheid Studio Stap bij G-hockeyers MHC Ede

16 oktober 2021 om 12:09 Overig

EDE De Edese streamradiozender Studio Stap heeft in de afgelopen twee jaar waarin ons land door de corona werd geteisterd vele luisteraars muziek plezier gebracht.

door Eip Janssen

,,Hoe ik op de uitzendingen terugkijk? Met heel plezier. En niet alleen ik maar een heel team dat achter dit idee stond. Wel merkte ik dat er een verschil was tussen uitzenden in de eerste en tweede lockdownperiode. Zeker omdat er ook een avondklok werd ingesteld was een spontaan bezoek aan de studio minder mogelijk. Ook verlangde iedereen weer naar ‘vrijheid’ Maar besefte ook dat het virus daar soms anders overdacht”, opent Richard Stap.

Hij is aan bezig aan de warming-up voor een wedstrijd met het team Studio Stap tegen het G-team van MHC Ede. Deze wedstrijd kwam voort uit een van de contacten die de uitzendingen opleverden.

TOP ,,Onze uitzendingen werden goed beluisterd en gevolgd. Ook onze publicaties op facebook telden eerst bijna duizend en nu zelfs 2000 volgers. ,,Er werd online een soort verbond gesloten tussen muziekliefhebbers, Edese ondernemers en mensen die gedwongen door de coronacrisis veel thuis moesten werken.”

,,Ik was een van hen. Marco Wien, vader van een de speelsters in ons G-team tipte mij. Ik heb omdat ik thuis werkte de radio aangezet en was verkocht. Vele mooie uitzendingen beluisterd van de aanwezige Dj’en zoals Herman Klumpenaar, Pim Keijman, Hans Groters, Party Pat en uiteraard Richard Stap. Ook de specials zoals met kerst, Golden Earring, 50-jaar Songfestival waren een hoogtepunt”, vult G-team begeleider Maurice Tax aan.

Studio Stap werd al die uitzendingen lang gesteund met giften en prijzen door vele ondernemers. ,,Daar is een echte boekhouding van te overleggen. Er is bij ons echt niets aan de strijkstok blijven hangen en ook niets door onszelf verdiend”, lacht Richard Stap. Hij reageert op een opmerking van een toehoorder of de verkoop van de T-shirts, net als bij een andere mondkapjeszaak, later voor eigen gewin zou zijn geweest.

,,Herjan (Van Harselaar, red) bij ons ‘directeurtje’ genoemd kwam met het idee T-Shirts met de opdruk ‘Studio Stap Stay Safe’ te laten drukken. Hij regelde dat tegen kostprijs bij Huigenbos bedrijfskleding. We waren ze in no -time kwijt voor een aardige prijs. Dan ga je nadenken wat we met dat geld kunnen doen. Het team dat de uitzendingen verzorgde heeft daar goed over nagedacht. In totaal ging het om een mooi bedrag”, gaat Stap verder.

GOEDE DOELEN Tijdens de laatste uitzending zaterdag 11 juli jl. mochten twee Edese lokale goede doelen een cheque in ontvangst nemen. MHC Ede G-hockey kreeg een cheque van €1500,00 en Stichting STOER een cheque van € 750,00.

,,Stichting STOER heeft dat mooie bedrag besteedt aan een dagje uit voor deze stoere bewoners. Dat is eindelijk De Efteling geworden. ,,Ons uitje naar de Efteling was zeer geslaagd! Met heerlijk weer een heel gezellige dag gehad met de groep en begeleiders”, liet de begeleiding verheugd weten.

,,Wij gaan de bijdrage besteden aan de afsluiting van het G-hockey seizoen, toernooien bezoeken, voorbereiden op de Special Olympics voor de G-hockeyers en uiteraard de verre uitreizen naar bijvoorbeeld Groningen”, aldus Tax.

Studio Stap is nu officieel gestopt. ,,De slingers figuurlijk buiten hangen is voorbij. Maar er stond nog wel een belofte open”, aldus Stap en Tax. Een hockeywedstrijd tussen beide teams.

,,De meeste leden van Studio Stap hebben wel een sportachtergrond maar hockeyen is er lang of helemaal niet bij geweest. Maar de afspraak dat ons team het aandurfde tegen het G-team van MHC Ede wilden we nakomen”, laten de Studio Stap vertegenwoordigers weten. ,,Ik heb toen ik een jaar of tien was voor het laatst op school een hockeystick in handen gehad. Toen ik niet kon scoren heb ik het maar met de voet gedaan. En kon gelijk vertrekken”, lacht de voormalige talentvolle voetballer Richard Stap.

Het veroorzaakt wat gelach bij het G-hockeyteam dat meeluistert. Het achttal is in ondertal bij het tiental Studio Stap sporters. ,,Dat is niet eerlijk”, meent een G-hockey speelster. ,,Maar wij kunnen beter hockeyen dan jullie. Dus wat maakt het uit”, zegt een ander. Uiteindelijk wordt het na een 2-1 voorsprong bij rust voor Studio Stap toch nog 2-2. Het G-team spaart de tegenstander en sluit als dankbaar voor de gulle gaven met 2-2 af. ,,Zeer geslaagd en geen geblesseerden”, melden Stap en Tax. 

VERBINDING ALOM En dat is precies de kern van deze wedstrijd. ,,De verbinding die er tijdens de radio-uitzending al was met de luisteraars zie je nu terug op ons hockeyveld. Het was een warm hart voor iedereen in coronatijd maar dan op afstand. Nu is het een warm hart, een dolletje en veel plezier voor ons allen op het veld. En wie er deze wedstrijd heeft gewonnen is onbelangrijk. Het plezier neemt niemand ons meer af en daar gaat het toch om”, besluit Maurice Taks.

Een kort maar stevig applaus benadrukt zijn woorden met kracht. Iedereen, ongeacht kennis en kunde op hockey of muziekgebied hoort erbij. Het teamgevoel staat voorop. Samen overwinnen en samen delen. Kan het mooier? Een mooie ochtend op sport De Bosrand is veel te snel voorbij. Sport en muziek verbroederen. Dat nemen alle aanwezigen maar mooi mee.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie