Afbeelding
Henny Jansen

Fotoquiz EdeStad.nl: ‘Hoe goed ken jij Ede?’ (73)

8 december 2021 om 10:00 Overig

EDE Lang niet alle uithoekjes van de gemeente Ede zijn bekend. Hoe goed kennen inwoners hun huidige leefomgeving of die uit de geschiedenis?

Wat is er op bijgaande afbeelding te zien en waar is de foto genomen?

Mail uw oplossing voor maandag 13 december 10.00 uur naar Ede.Stad@bdu.nl onder vermelding van ‘Fotoquiz 73’, telefoonnummer en woonplaats en maak kans op twee vouchers van Puro Gelato & Caffè , Maanderpoort 29, Ede.

Oplossing fotoquiz 72: Wekerom, de ‘skyline’ van weleer vanaf de Laarweg.

Winnaar: Jannie Varekamp, Schaarsbergen.

MEER REACTIES VAN LEZERS:

Gerlise van Luttikhuizen (Wekerom): de foto is gemaakt op de Laarweg en je ziet een mooi stukje van Wekerom. De grote toren rechts is de oude Coöperatie van Wekerom. Hier zat vroeger een oude veevoerfabriek in. Ook kon je er vroeger tanken en de Welkoop heeft er ook een tijd gezeten. Het witte gebouw met de oranje dakpannen in het midden van de foto is de beste snackbar/cafetaria, namelijk het Witte Paard. Je kunt er lekker en goed eten. Links op de foto zien we Elbertsen Warenhuis. De winkel die veel spullen heeft en niet te missen is in ons dorp. 

Ria Nap: De foto is in Wekerom gemaakt en de boerenbond zie ik op de foto, vanaf de Laarweg gemaakt.

Miel Verhelst (Ede):  Ederveen gezien vanaf de Buurtweg. (In de zomer gemaakt). 

Klazien Peelen (Harskamp): deze foto is jaren geleden in Wekerom genomen vanaf de Laarweg. Toen werd op dit terrein wat op de hoek van de Laarweg/Edeseweg is gelegen en ongeveer 7 ha. groot is, door ons maïs verbouwd. Tegenwoordig is hier bedrijventerrein “Het Laar” gevestigd. 

T. Ploeg (Harskamp): De rotonde in Wekerom, met de oude coõperatie Wekerom.

Marco Brunekreeft (Ederveen): het Witte Paard in Wekerom.

Ad Boudeling (Ede): rotonde Edeseweg/Otterloseweg/Lage Valkseweg met zicht op De Boerenbond, fietsenwinkel Meijers en café Het Witte Paard in Wekerom.

Gerda Nijhof (Harskamp): ik denk dat de foto het dorpsgezicht van Wekerom is. Rechts de coöperatie de boerenbond van ouds. Midden op de foto is het Witte Paard te zien een eetgelegenheid. Op de plek van het maïsveld, is nu een groot bedrijventerrein; Het Laar.

Betsie van Wijk (Wekerom): de fotograaf staat waar nu bedrijventerrein Het Laar in Wekerom is gevestigd en op de foto: Elbertsen’s warenhuis, Het Witte Paard en de Coöperatie in betere tijden. 

Hennie Brouwer (Bennekom): de foto is de toren van de Boerenbond en Welkom in Wekerom. Bij de rotonde en
Café het Witte Paard en Warenhuis Elbertsen.

Gerard van de Pol (Ede) volgens mij een (oude) zichtfoto op Wekerom met rechts de coöperatie De Valk-Wekerom en links café restaurant Het Witte Paard.

Freddie van de Krol (Harskamp): deze foto is genomen vanaf de laarweg te Wekerom, richting de coöperatie. Daar waar op de foto mais staat, is nu het industriegebied “het Laar” gebouwd.

Jenny Hoekstra (Ede): volgens mij is dit Wekerom.

Ella van de Kraats (Otterlo): de foto uit Wekerom is genomen vanaf de Laarweg...zicht op Cooperatie en het cafe het Witte paard (Edeseweg) en warenhuis Elbertsen en fietsenhandel van de Zande (Otterloseweg) en rontonde. Dit beeld staat nog op mn netvlies...heb aan de Otterloseweg gewoond...nu is het weiland... volgebouwd (bedrijventerrein het Laar).

Lianne van den Brandhof-vd Blaak (Ede): uitzicht op café witte Paard en de oude meelfabriek van coöperatie de Valk Wekerom in Wekerom.

Wekerom, de ‘skyline’ van weleer vanaf de Laarweg.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie