Afbeelding
Henny Jansen

Fotoquiz EdeStad.nl: ‘Hoe goed ken jij Ede?’ (79)

19 januari 2022 om 10:00 Overig

EDE Lang niet alle uithoekjes van de gemeente Ede zijn bekend. Hoe goed kennen inwoners hun huidige leefomgeving of die uit de geschiedenis?

Wat is er op bijgaande afbeelding te zien en waar is de foto genomen?

Mail uw oplossing voor maandag 24 januari 10.00 uur naar Ede.Stad@bdu.nl onder vermelding van ‘Fotoquiz 79’, telefoonnummer en woonplaats en maak kans op twee vouchers van Puro Gelato & Caffè , Maanderpoort 29, Ede.

Oplossing fotoquiz 78:  Ede, de wijk Kernhem in aanbouw (2009). 

Winnaar: Hanneke Bergsma, Ede. 

MEER REACTIES VAN LEZERS:

Willem van Oostenbrugge: Kroonwijk vanuit de lucht. 

Liesbeth Hijmans (Ede): De luchtfoto in fotoquiz 78 laat een deel van de wijk Kerhem in Ede zien Met oa basisschool de Kern en de Meander. Het is niet zo’n recente foto. De rode gymzaal heeft plaatsgemaakt voor woningbouw en het medisch centrum en wc Parkweide zijn hier nog gewoon weide. 

Anja van ‘t Hof (Moerkapelle): Deze foto is een gedeelte van de wijk Kernhem met aan de noordkant de Doesburgerdijk. Ben al 28 jaar weg uit Ede maar dit is nog steeds “bekend terrein”. Hartelijke groet. 

Esther Bomhof (Ede): De foto van fotoquiz 78 is een luchtfoto van de Edese wijk Kernhem (vlek A), genomen voor de start van de bouw (6 juli 2014) van winkelcentrum Parkweide (opening 6 juni 2015) en de huizen aan de zuidzijde van de Stakenberg. Ook voordat de tijdelijke gymzaal ‘de Hasselbraam’ gesloopt werd. Verder zijn te zien: het kleine en grote Houtplein, basisscholen de Meander (nu de Vuursteen) en de Kern, het woonwagenkamp en de straat Hogewoud. Natuurlijk ook de oude houtwallen, die behouden bleven bij de aanleg van de mooie wijk Kernhem.  

Cees Derks (Ede): Hallo. Nu weet ik het zeker. Deze foto is genomen boven de wijk Kernhem met centraal op de foto de basisschool de Kern. Rechts onderin het woonwagenparkje Valkenberg. Het gebiedje ligt tussen de Doesburgerdijk en de N224. Overigens hele leuke rubriek.

Maike van Beukering: Ik zie net de fotoquiz 78 op insta en herkende mijn buurtje direct. Het is een deel van Kernhem, met onderaan de Stakenberg. Je ziet links midden de school De Kern en iets daarboven nog de oude school De Meander met nog de oude gymzaal er achter. Deze gymzaal heeft nu plaatsgemaakt voor woningen. Midden rechts is het woonwagenkamp van de zigeuners te zien. En helemaal rechts bovenin is mijn huis. Leuke foto! 

Hans Visser (Bennekom): De nieuwbouw Kernhem. 

Henk van de Brink: Dit is de wijk kernhem met het hogewoud in het midden met aan weerszijden alle straten die op hout eindigen. Parkweide is hier nog niet gebouwd. 

Hettie van Zalinge, (Ede). Dit is een luchtfoto van woonwijk Kernhem, het gebied tussen Stakenburg en Doesburgerdijk. Op het groene gebied rechtsonder is inmiddels winkelcentrum Parkweide gebouwd.

Agnes Moree (Ede): De foto is van Kernhem A. Parkweide was er nog niet. Links in het midden zien we basisschool de Kern.

Oplossing fotoquiz 78:  Ede, de wijk Kernhem in aanbouw (2009).
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie