Afbeelding
Pixabay

Gemeente Ede verwelkomt 120.000ste inwoner

Overig

EDE Sinds vandaag heeft de gemeente Ede 120.000 inwoners. Deze mededeling deed burgemeester René Verhulst donderdagavond aan het begin van de eerste raadsvergadering in het nieuwe jaar. Het aantal inwoners in de gemeente is met circa 20.000 personen toegenomen vanaf 1995. Tot 2013 steeg het aantal inwoners tot 110.00, daarna heeft de groei doorgezet.

Uit de corona-update van de burgemeester blijkt dat het aantal besmettingen in Gelderland-Midden ongeveer gelijk is aan het landelijke gemiddelde. Het hoogste aantal meldingen van besmettingen komt uit de groep van 10- tot 39- jarigen. Wat opvalt is dat het aantal besmettingen bij de groep van 60 jaar en ouder al langere tijd stabiel is en daaruit blijkt de werking van de boosterprik. 

HANDHAVEN MET VERSTAND ,,Er zijn nog steeds mensen die wachten op een schriftelijke uitnodiging voor de boosterprik, maar dat hoeft niet. Het kan ook eerder, in veel gevallen is er een vrije inloop”, aldus Verhulst. Hij heeft in Ede gesproken met vertegenwoordigers van de ondernemers. ,,Er zijn in Ede, evenals elders, ook acties aangekondigd van ondernemers die hun zaak openen. Morgen praten we daar verder over. Er is een handhavingskader. Handhaven met verstand, is ons uitgangspunt. Er zijn collega´s die hebben laten weten dat zij niet gaan handhaven, maar dat hebben wij niet gezegd.” 

advertentie