Afbeelding
@tedxmedia

Opnames nieuwe Avrotros serie vinden onder andere plaats in Ede

Overig

EDE Aan de Van Heutzslaan, ter hoogte van de oude Klinkenberg, staan langs de kant van de weg een borden met ‘filmopnames’. Dit komt omdat er filmopnames plaatsvinden voor de nieuwe thrillerserie van Avrotros, genaamd ‘Het Gouden Uur’. Voor de serie worden er opnames in Ede gemaakt.

,,Het eerste uur na een terroristische aanslag is cruciaal. Het uur waarin paniek en angst overweldigend zijn en het gevaar voor een tweede aanslag het grootst is. Het uur dat het beste en het slechtste in mensen naar boven brengt. Dit allesbepalende uur van leven of dood vormt de basis van de nieuwe, spannende thrillerserie Het Gouden Uur,’’ laat de omroep op de website weten. Rollen zijn weggelegd voor onder anderen Nasrdin Dchar, Ellen Parren, Matteo van der Grijn, Abbas Fasaei, Melody Klaver en Sophie Veldhuizen.

Hoofdrolspeler Nasrdin Dchar speelt Mardik, een gedreven rechercheur van Afghaanse afkomst, die wordt gewantrouwd door een AIVD-medewerker nadat zij iets over zijn verleden ontdekt. ,,Op een avond ontvangt Mardik een verontrustend sms’je waaruit blijkt dat zijn jeugdvriend Faysal naar Nederland is gekomen. Als er de volgende dag een terroristische aanslag wordt gepleegd, verdenkt Mardik direct Faysal en gaat op onderzoek uit, met drastische gevolgen.’’

Volgens een buurtbewoner was de Klinkenberg het decor van een grote explosie, waarvoor de straat werd afgezet. Later waren er nog grote gele wolken te zien en vonden er schoten plaats. Een heel spektakel dus. 

Bron: AVROTROS 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie