Afbeelding
BDU/Ede Stad

Fotoquiz EdeStad.nl: ‘Hoe goed ken jij Ede?’ (94)

11 mei 2022 om 10:00 Overig

EDE Lang niet alle uithoekjes van de gemeente Ede zijn bekend. Hoe goed kennen inwoners hun huidige leefomgeving of die uit de geschiedenis?

Wat is er op bijgaande afbeelding te zien en waar is de foto genomen?

Mail uw oplossing voor maandag 16 mei 10.00 uur naar Ede.Stad@bdu.nl onder vermelding van ‘Fotoquiz 94’, telefoonnummer en woonplaats en maak kans op twee vouchers van Puro Gelato & Caffè , Maanderpoort 29, Ede.

Oplossing fotoquiz 93:  Ede, sloop huizen Maanderweg (2009). 

Winnaar:  Fransina Mulder, Ede.

MEER REACTIES VAN LEZERS:  

Danièle Buitelaar  (Veenendaal): Op de foto is de sloop te zien van de oude woninkjes  aan de Maanderweg in het centrum van Ede. Het huisje met groene dakkapel was nr 30. De achterzijde van deze huisjes grensde aan de ( zanderige ) parkeerplaats van de Halte. Nu staat er een groot winkelpand met appartementencomplex met aan de achterzijde de Hoogvliet. 

Auke Jellema (Ede): Dit is de achterzijde van Maanderweg 28, linker huis, onze eerste eigen woning in Ede. Leuk wonen en dicht bij het centrum.

Elly Fluit (Ede): Dit is een foto van de afbraak van het rijtje huizen op de Maanderweg Ede. Daar woonde ook de verloskundige mw Leyenhorst. Tegenwoordig zit daar o.a. Feestgarant. 

Henny Heesakkers (Ede): Centrum ede maandereind/grote straat.

Jan Fluit: Foto betreft de sloop van de huizen aan het begin van de Maanderweg in Ede.

Henri van Veldhuisen (Ede): De foto van Fotoquiz 93 is gemaakt bij de sloop van het rijtje huizen aan de Maanderweg, net voor de Telefoonweg. Nu zijn hier winkels met daarboven appartementen.

Wim Heiwegen (Ede): De woningen zijn gesloopt er staat nu een winkelpand. In het andere pand zitten studio’s en een Kappers zaak.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie