Afbeelding

Innovatie en impact startups te lang op zolderkamer vanwege Nederlands ondernemersklimaat

28 juni 2022 om 21:51 Overig Deel je nieuws

Labnest organiseert pitchdag op 1 September 2022 om start-ups vleugels te geven

Nederland staat te springen om startupland nummer 1 te worden van de wereld. Hoe dit te doen als de nieuwe generatie de kans niet krijgt om hun innovaties van de zolderkamer af te krijgen. Volgens Valerie van Zuijlen (27), founder van innovatiehub Labnest werkt het Nederlandse ondernemersklimaat niet mee. Daarom organiseert ze op 1 september 2022 in Ede een pitchdag om start-ups betere kansen te geven.

Van Zuijlen: “Labnest schopt regelmatig tegen de zogeheten welgeplaatste lijnen waar een startup aan moet voldoen. We leven nu in een maatschappij waar de kansen overal liggen, maar je op een ondernemende manier ermee om moet gaan.”

Innovatieve ideeën van jongeren komen niet van de grond 

Van Zuijlen ziet dat veel jonge startende entrepreneurs een omgeving missen die nodig is om tot een echt marktintroductie te komen. Volgens haar is het probleem hiervoor niet omdat het idee niet kansrijk genoeg blijkt, maar ontbreekt aan de middelen om het door te ontwikkelen. “De opvolging van een mooi idee dat is bedacht tijdens bijvoorbeeld een studie, blijkt in praktijk vaak op de zolderplank te blijven liggen. De handleiding voor de overgang van idee tot het opstellen van een concreet businessplan en validatie tot levensvatbaarheid mist. Laat staan het hebben van een stevig netwerk en het maken van kosten om het idee verder te ontwikkelen, blijkt een groot zwart gat voor startende entrepreneurs. Ook al is het idee zo uniek, innovatief of oplossing gedreven”, aldus van Zuijlen. 

Innovatief ideeën die de wereld iets mooier maken

Op 1 september 2022 organiseert Labnest daarom een pitchdag om start-ups te helpen waar goede ideeën blijven steken. Labnest roept de startende entrepreneur op om van die zolderkamer af te komen en het podium te pakken. Een harde vereiste is dat het moet gaan om innovatief initiatief dat de wereld iets mooier maakt. Dit kan een uitgewerkt idee zijn maar het mag ook al in de startupfase zitten. Tijdens deze pitchdag zal een netwerk van investeerders, specialisten en adviseurs aanwezig zijn om de levensvatbaarheid van de startup ideeën te valideren. Het doel is om jonge entrepreneurs met kansrijke ideeën uit het grijze gebied te halen waar het ondernemersklimaat van Nederland hapert. Ze krijgen de kans om hun idee te ontwikkelen tot een succesvolle startup en het behalen van de eerste zogeheten pre-seed investeringsronde.

De vereisten zijn als volgt;

- Het idee moet innovatie of impact gedreven zijn. 

- Wil positieve impact maken in de wereld. 

- Leeftijd tussen de 18-29 jaar.

Aanmelden voor de pitchdag kan via www.labnest.info/pitch

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie