Febe van de Wetering, Esmee van Beek, Jaylin Askamp en Gabriela Olchowik
Febe van de Wetering, Esmee van Beek, Jaylin Askamp en Gabriela Olchowik Lotte Heij

Mooie prestaties voor Turnclub P.i.T in nieuw rayon!!

22 november 2022 om 15:34 Overig Deel je nieuws

Amersfoort - Afgelopen zaterdag stond het rayonkampioenschap op de planning voor de bovenbouw van de 4e en 5e divisie van Turnclub P.i.T.

Ook is een deel van de Challenge groep gemotiveerd om voor de eerste keer te gaan deelnemen aan wedstrijden in de 6e divisie.

Wat ook nieuw is dit seizoen is dat P.i.T in een ander rayon uitkomt dit jaar. Zij mochten dit keer dus iets minder vroeg koers zetten naar Amersfoort. 

In de eerste wedstrijd stonden Elisa Cicuto, Tara Tollenaar en Kristina Buda (Junior E) in baan 1 in een groot deelnemersveld. 

Cicuto kan al hele mooie oefeningen laten zien, maar had op balk een beetje pech. Zij eindigde op de 16e plaats, maar kan een volgende keer verrassen. Tollenaar zat lekker in de wedstrijd. Ze liet elegantie en gedrevenheid zien en maakte nauwelijks fouten. De 8e plek was voor haar. Net daaronder op de 9e plek stond Buda met een plaatje van een vloeroefening waar het tweede cijfer haalde.

In baan 2 wilde Maureen Eggink (Jeugd G) alles eruit halen zoals altijd. Op vloer liet zij in haar acrobatische series nog wat punten liggen, maar eindigde op een prima 11e plaats.

P.i.T verscheen in wedstrijd 2 met Febe van de Wetering, Gabriela Olchowik, Esmee van Beek (Jeugd F) en Jaylin Askamp (Jeugd H). Gigi Mulders (Jeugd F) moest deze dag helaas afgemeld worden, maar hoopt er de volgende keer weer bij te zijn! 

Een leuk feit is dat de meiden bij Jeugd F op vloer de plekken 1, 2 en 3 behaalden. Olchowik turnde een prachtige wedstrijd. Zij turnde strak en stabiel. De zilveren medaille die haar werd omgehangen was dan ook meer dan verdiend. Van Beek die net als Olchowik ook eerste jaars jeugd is turnde ook goed zonder grote fouten. De bijzonder mooie tiktak op balk was wel het hoogtepunt van haar wedstrijd. De 9e plek was voor Van Beek. 

Van de Wetering turnde naar kunnen en laat keurig stabiel turnwerk zien. Ze stond er ontzettend goed voor, met een 1e plek op vloer én brug en een 4e plek op sprong. Helaas gooide een hele zure fout op balk roet in het eten waardoor zij 4 hele punten neutraal moest incasseren. De 20e plek was nu voor haar, maar een volgende keer moet er rekening gehouden worden met van de Wetering.

Tegelijk aan de andere kant van de zaal was Askamp aan de beurt. Zij turnt sinds kort bij onze Challenge groep. Askamp startte op balk en liet al mooie, stabiele elementen zien. De 1e plek op sprong was zelfs voor haar. Alle toestellen hebben nog wat ruimte voor afwerking, maar Askamp scoorde boven eigen verwachting en eindigde net naast het podium op de 4e plek. 

Anouk van Beek (Junior F) mocht de dag afsluiten. Dat zij alle 4 de toestellen kon turnen was al bijzonder. Door rugklachten heeft ze een poosje rustig aan gedaan op vloer en sprong. Van Beek liet mooie oefeningen zien. Zij probeerde op brug zelfs een nieuwe eis uit die zij nog niet lang beheerst. Helaas nog niet gelukt, maar een volgende keer heeft ze wellicht meer succes. Van Beek kan weer verder op gaan bouwen en weet waar zij nog aan moet werken. Voor nu mocht ze met de 8e plaats naar huis.

De rayonkampioenschappen zo vroeg in dit seizoen geven een mooi beeld waar we staan in dit nieuwe rayon. Op die manier stomen we ons klaar voor de voorrondes die eraan komen! P.i.T is trots op haar gepassioneerde turnsters en trainsters.

Anouk van Beek
Kristina Buda, Elisa Cicuto, Maureen Eggink en Tara Tollenaar
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie