Dominic van Dijk won eindelijk weer eens een externe wedstrijd
Dominic van Dijk won eindelijk weer eens een externe wedstrijd Ben Verduyn

Regerend bekerkampioen Martijn Bakker naar kwartfinale

Overig

EDE Een uitgestelde bekerwedstrijd, twee teams die in de externe competitie speelden en enige interne competitiewedstrijden. Wederom een gemêleerd schaakprogramma bij schaakvereniging De Cirkel

BEKER De laatste partij in de tweede bekerronde tussen Nestor Shirokov en Martijn Bakker werd een meer dan spannende confrontatie. Heel verrassend won Shirokov de eerste partij, waarna bekerhouder Martijn Bakker vol aan de bak moest om door de tweede partij te winnen en een barrage te bereiken. Dat lukte en snelschaakpotjes moesten de definitieve beslissing brengen. In de barrage had Bakker de klok beter onder controle. Nestor Shirokov ging twee keer door de vlag en verloor. Door deze winst veroverde Martijn Bakker een plaats in de kwartfinale, welke gespeeld zal worden op 23 januari 2023.

INTERNE COMPETITIE Jan Hartsuiker is een goede vorm, nadat hij bij het maandagmiddag schaken ook al de top drie binnenstormde. Dinsdagavond veroverde Hartsuiker weer de volle buit en liet Veenendaler Jelle Bottema met lege handen achter.

De jongste deelnemer, Bram Feenstra, wist opnieuw te winnen. Dit keer stuurde hij de gerenommeerde Dick Wenning met verlies weg. Ook Alexander Ivanov deed van zich spreken. Met zwart wist hij een verdiende puntendeling af te snoepen van Stijn Kappert.

Henri van Kruistum blijft zeer goed presteren. Dit keer bond hij met zwart Mark Bakker aan zijn zegekar. Door deze winst verstevigde Van Kruistum zijn derde plaats in het tussenklassement.

Robin Enneman pakte zijn eerste winst in deze competitie. Na een boeiende partij wist hij Frans van der Veer te verslaan.

De top werd enigszins beïnvloed door een late ziekmelding van lijstaanvoerder Luuk de Man. Zijn belager Tom pronk kreeg de winst reglementair zonder spelen toegekend. Daardoor schuift het schaakveld wat in elkaar.

OVERIGE UITSLAGEN Tom Pronk - Luuk de Man 1-0R, Jonathan Karels - Sander Rosman 1-0, Pim Eimers - Tom Smit 0-1, Jasper de Rijk - Anton Spronk 0-1, Michael Aldridge - Floris van der Niet 1-0, Carel de Vries - Hans de Groot 1-0 en Jordi van den Brink - Femke van Kampen 0-1. In remise eindigde: Leo Lukasse – Egbert Aalbers.

Stand top tien:

1. Luuk de Man 752,67

2. Ruben de Vries 700,50

3. Henri van Kruistum 658,83

4. Tom Pronk 653,67

5. Marnix Lukasse 618,50

6. Dominic van Dijk 599,67

7. Tim Evendijk 585,83

8. Harold Boom 555,83

9. Mark Bakker 527,50

10. Willem de Wilde 506,17

EXTERN Het vlaggenschip van De Cirkel leed een 3,5-4,5 nederlaag O & O uit Kampen. Een uitslag welke gezien de resultaten van vorig seizoen een obsessie beginnen te worden voor het team. Voor De Cirkel wonnen Dominic van Dijk en Tim Evendijk de partij. Voor de resterende anderhalve punt zorgden Willem de Wilde, Marnix Lukasse en Ruben de Vries. Jim Pronk, Ben Zee en Harold Boom moesten de tegenstander feliciteren.

CIRKEL 3 Dit team deelde de punten met BSV Bennekom. Louis van der Vos en Kees van der Dussen wonnen, en Fadi el Kasah en Robert Degenhart moesten genoegen nemen met remise. Verlies was er voor Fedde Kingma en Hilmar van den Brink.

MAANDAGMIDDAGSCHAKEN Op maandagmiddag 28 november speelden de vijftigplussers de dertiende ronde in de najaar competitie. Kees van de Voort won opnieuw en staat nu op de tweede plaats. Jan Hartsuiker veroverde na een mooie overwinning een plaats in de top drie.

UITSLAGEN Willem de Wilde - Kees van de Voort 0-1, Jan Hartsuiker - Arno Braam 1-0, Herman van Scherrenburg - Alex de Roovere 1-0, Jelle Bottema - Egbert Aalbers 0-1, Louis van der Vos - Eip Janssen 0-1, Kees van Heerikhuize - Kees van der Dussen 1-0, Fred Post - Fons de Kort 0-1, Loek Platschorre - Jeffry Huiberts 1- 0, Hans Meijer - Remy Mouthaan 0-1 en Peter Pouw - Jan Neutenboom 1-0. In remise eindigden: Peter van de Wijngaart - Martien Borgdorff, Tom Smit - Hans Gillet en Johan de Lange - Peter Jonker.

Stand:

1. Egbert Aalbers 334,17

2. Kees van de Voort 324,50

3. Jan Hartsuiker 296,17

4. Ben Verduyn 288,83

5. Willem de Wilde 276,17

CONTACT De Cirkel schaakt elke dinsdagavond vanaf 20.00 uur in De Open Hof, Hoflaan 2 in Ede.

Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie.

Inlichtingen bij wedstrijdleider Louis van der Vos telefoon 0318-630906, e-mail wedstrijdleiderdecirkel@gmail.com of dinsdag in de speelzaal.

De jeugdafdeling start om 18.45 uur, inlichtingen kunnen worden verkregen bij jeugd coördinator Robert Degenhart, tel. 06-27883767, e-mail: robert.degenhart@upcmail.nl of dinsdag in de speelzaal.

De maandagmiddaggroep voor de 50-plussers begint om 13.30 uur. Nieuwe deelnemers kunnen op elk gewenst moment instromen. U bent van harte welkom om een keer de sfeer te komen proeven.

Meer info bij Eip Janssen, tel. 06-49816013, email: e.janssen1@upcmail.nl of Ben Verduyn, tel. 0318-617912, e-mail: b.verduyn@upcmail.nl.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Advendo'57 maakt in veertiende minuut extra tijd gelijkmaker
PREMIUM
Afbeelding
Fortissimo na winst op Harskamp weer koploper in de vierde klasse
PREMIUM
Afbeelding
Gudo van Dronkelaar zit nog steeds op voetballen
advertentie