Wildkanseltocht met wildbuffet of wild bbq bij NC Veluwe
Wildkanseltocht met wildbuffet of wild bbq bij NC Veluwe NC Veluwe

Wildarrangementen (wildkanseltocht met aansluitend wildbuffet of wild bbq) bij Natuurcentrum Veluwe

17 september 2023 om 19:02 Overig Deel je nieuws

Natuurcentrum Veluwe heeft in oktober en november wildarrangementen, bestaande uit een wildkanseltocht met aansluitend een wildbuffet of wild bbq, op het programma staan. Wild spotten met een natuurgids in een rustgebied is al heel bijzonder, maar dan de avond afsluiten met een wildbuffet of een wild BBQ is helemaal fantastisch. 

Bij aankomst word je ontvangen met een “zwienebittertje”. Vervolgens staat een korte fietstocht naar een rustgebied op het programma en na een korte wandeling komen we bij de wildkansel met een panoramisch uitzicht op een wildweide, waar regelmatig edelherten, zwijnen en soms vos, ree of das worden gespot. De gids vertelt ondertussen o.a. over het aanwezige wild, de omgeving waarin ze leven en over het gewei van hert en ree.

Na afloop van de wildkanseltocht staat bij het Natuurcentrum een heerlijk wildbuffet klaar of wordt er een heerlijke wild barbecue klaar gemaakt. Op die manier is uw Veluwse wildavond echt compleet. 

Het wildbuffet bestaat uit o.a. wild stoofpotje, hazenpeper en eendenborstfilet. Daar horen natuurlijk o.a. stoofpeertjes, paté en gebakken kastanjechampignons, uitjes en spekjes bij. Dit alles geserveerd met luxe brood.

De wild barbecue bestaat o.a. uit wild zwijn biefstuk, herten-saucijs, mini broodje met wildburger en eendenborstfilet met gebakken bospaddenstoelen in portsaus. Daar horen uiteraard cranberry paté, stoofpeertjes en verschillende soorten salades bij. Dit alles wordt geserveerd met vers gebakken brood en kruidenboter.

De kosten voor het arrangement met wild bbq zijn € 75,00 per persoon. En voor het arrangement met wildbuffet € 60,00. De prijzen voor de arrangementen zijn exclusief consumpties. De minimum leeftijd is 12 jaar. Het dragen van donkere kleding en gemakkelijke schoenen wordt geadviseerd.

Kijk voor meer informatie en aanvangstijden op www.natuurcentrumveluwe.nl

De wildavonden zijn bij Natuurcentrum Veluwe, Groot Ginkelseweg 2a, 6718 SL Ede (een zijweg van de N 224, provinciale weg Arnhem-Ede). 

Voor deelname aan deze wildavonden is reserveren noodzakelijk. 

Reservering en betaling kan alleen via www.natuurcentrumveluwe.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie