Tal van kraampjes en activiteiten op het Herfstfeest
Tal van kraampjes en activiteiten op het Herfstfeest Foto: Herman van Keulen

Iedereen welkom op het Herfstfeest bij bezoekerscentrum Renkums Beekdal

21 september 2023 om 14:04 Overig Deel je nieuws

Op misschien wel het mooiste plekje van Gelderland wordt op 30 september het herfstfeest gevierd! Kom alles te weten over het oogsten en verwerken van fruit en graan, van noten, zaden en paddenstoelen. Geniet van een leuk dagje uit met veel activiteiten en speelgelegenheid voor de kinderen.

Natuurverenigingen, zoals de veldbiologen van de KNNV en de natuurvrienden van het NIVON hebben informatiekraampjes. De medewerkers van de Trapakkers tonen hoe het ouderwetse dorsen van oude graansoorten gaat. De hoogstambrigade toont appels en peren van de 40 verschillende fruitrassen die bij het bezoekerscentrum groeien. Op de markt zijn lokale producten te koop, waaronder honing en jam. Daarnaast zijn er vogeldrinkbakjes van keramiek, vogelhuisjes, bijenhotels en duurzame producten verkrijgbaar.

Speciale aandacht is er voor het verbeteren van biodiversiteit in je eigen wijk door bewoners-initiatief Renkum zoemt.

Annelien van Daalen signeert haar nieuwste boek ‘De tuin van haas’ en vertelt hoe haar boeken tot stand komen.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Muziekgroep ABIM en wie het Renkums Beekdal beter wil leren kennen kan op pad met een van de gidsen. De rondleidingen starten om 12, 13, 14 en 15 uur.

Een speciale activiteit is de workshop bosbadderen tussen 11:30 en 12:30 uur (40 minuten). Een manier om het bos met al je zintuigen te beleven! Hiervoor moet je wel even aanmelden via onze website www.renkumsbeekdal.nl. 

Voor kinderen zijn er ook allerlei activiteiten en uiteraard kan er naar hartenlust met water en zand worden gespeeld in de waterspeeltuin.

Van 11.00 – 16:00 uur is iedereen welkom bij het bezoekerscentrum

Renkums Beekdal. Toegang is gratis.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie