Abdullah bij Van Veen Advocaten
Abdullah bij Van Veen Advocaten Kimberley van Rossum

Na werken op Zuidas weer “thuis” in Ede

20 oktober 2023 om 13:19 Overig Deel je nieuws

Abdullah Al-Musawi (27) is per 2 oktober 2023 in dienst getreden bij Van Veen Advocaten. Hij heeft vier jaar gewerkt als advocaat voor het grootste advocatenkantoor van Nederland aan de Amsterdamse Zuidas. Kortgeleden heeft hij de bewuste keuze gemaakt om zijn zakelijke dromen uit te laten komen bij het kantoor uit Ede. Hier staat hij, als advocaat ondernemingsrecht, meer in persoonlijk contact met de ondernemers uit de regio en daarbuiten. 

Hij is nog maar een baby van vier maanden oud als Abdullah met een vliegtuig van de VN landt in Nederland. Zijn ouders hebben tijdens de Golfoorlog in Irak bijna alles achtergelaten om hun zes kinderen in veiligheid te brengen. Het gezin bouwt een nieuw bestaan op in Ede. 

Abdullah vertelt: ”Deze familiegeschiedenis heeft veel impact gehad op de keuzes die ik heb gemaakt. Mijn ouders hebben mij de mogelijkheden geboden een goed bestaan op te bouwen in Nederland. Ik ben mijn ouders hier erg dankbaar voor. Dit is ook waar mijn ambitie vandaan komt; ik ben vastberaden om overal het maximale uit te halen.”

Abdullah slaagt voor zijn VWO-examens aan het Marnix College en start hierna met de studie ‘Rechtsgeleerdheid’ aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij is ambitieus en onderneemt veel nevenactiviteiten. Abdullah besluit om een semester rechten te studeren aan Osgoode Hall Law School in Toronto. Bij terugkomst wordt hij opgemerkt. Hij doorstaat diverse selectieprocedures op de universiteit en bij grote advocatenkantoren. Na het behalen van zijn master Onderneming & Recht, wordt hij beëdigd als advocaat en treedt hij in dienst bij De Brauw Blackstone Westbroek.

Al snel blijkt waar zijn zakelijke passie ligt: het persoonlijk begeleiden van de ondernemer in het soms complexe juridische proces. Abdullah helpt cliënten bijvoorbeeld bij overnames, ondernemingsrechtelijke vraagstukken binnen een bedrijf of commerciële discussies tussen bedrijven. Hij is naar eigen zeggen ”hard op de inhoud en zacht op de relatie”. Voor Abdullah is het persoonlijk contact met cliënten essentieel. Daarvoor was minder ruimte aan de Zuidas, vanwege de grote opzet van het kantoor.

Bij sportschool Tesqua sprak Abdullah meerdere keren met Aart Jan Stokkers (partner en advocaat bij Van Veen Advocaten), De advocaten bij het advocatenkantoor dat Abdullah al van jongs af aan kent, hebben veel persoonlijk contact met hun cliënten en kennen de ondernemingen vaak goed. Dit spreekt Abdullah aan. Hij besluit daarom de overstap te maken naar het kantoor in Ede. 

Abdullah: “Toen ik jong was, had ik zeker de gedachte dat ik weg wilde uit Ede. Op zoek naar meer levendigheid. Je leert Ede echter waarderen naarmate je ouder wordt. Ik houd van de natuur en de heide is op fietsafstand. Na de hectiek van een drukke werkdag, vind ik mijn rust in deze mooie omgeving. Een omgeving die vertrouwd voelt. Ik voetbal al 15 jaar met veel plezier bij DTS en mijn familie en vrienden wonen hier in de buurt. Dat alles bij elkaar maakt dat een plek aanvoelt als thuis”.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie