Sara Sayouf
Sara Sayouf Sara Sayouf

Ontmoeting in kunstKunstenaars Sara Sayouf, Asiyeh Keshavarz en Mohadeseh Sharifi

29 oktober 2023 om 15:02 Overig Deel je nieuws

Op 4 november opent “Ontmoeting in Kunst” haar deuren met een bijzondere expositie. Drie kunstenaars, die momenteel als vluchteling in Nederland verblijven, exposeren hun werk: Sara Sayouf, Asiyeh Keshavarz en Mohadeseh Sharifi. De feestelijke opening van de expositie is op zaterdag 4 november om 15.00 uur in De Ontmoeting (Emmalaan 1 in Bennekom).

Daarna is de expositie elke zondagmiddag in november te bezoeken van 14.00 tot 17.00 uur. De kunstenaars zijn dan zoveel mogelijk aanwezig om hun werk toe te lichten. 

Sara Sayouf is geboren en getogen in Libanon en heeft de Syrische nationaliteit. Sara’s persoonlijke reis wordt gekenmerkt door een zoektocht naar veiligheid en een fundamenteel verlangen naar een toevluchtsoord. Haar kunst belichaamt de complexiteit van identiteit en overstijgt de grenzen van nationaliteit en etniciteit.

Sara’s creaties, zowel op doek als videowerken, zijn doordrenkt met de dichotomie van haar ervaringen – angst en veiligheid, overleven en echt leven, haat en liefde. Haar kunst is een testament van de veerkracht van de menselijke geest, het vastleggen van de rauwe emoties van het verlies en de moed om opnieuw te beginnen, het omarmen van elk nieuw begin met hoop en vastberadenheid.

Asiyeh Keshavarz is geboren in Iran. Opgeleid als natuurkundige begon ze in 2001 met het maken van kunst. Ze heeft cursussen in diverse creatieve disciplines gevolgd én ook zelf les gegeven aan jonge en oude studenten. Ze legt zich nu vooral toe op het beeldhouwen met papierklei. Ze laat zich daarbij inspireren door de wereld om haar heen en haar gedachten, overtuigingen en zorgen als vluchteling. Ze voelt nu volledige vrijheid om zich zonder censuur te uiten in haar kunst. 

Mohadeseh Sharifi is geboren in Iran. Tijdens haar studie architectuur werd ze geïnspireerd door het schilderen op glas. Toen haar leven een wending nam en ze asiel aanvroeg in Nederland verdiepte haar kunst zich. Het schilderen op glas is voor haar nu een toevluchtsoord geworden, een middel om emoties uit te drukken en rust te vinden temidden van het voortdurende asielproces. Ze ontdekt troost in het delicate samenspel van glas, licht en kleur. Voor meer informatie www.deontmoetingbennekom.nl 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie