Afbeelding
Foto doorbUsman Malik via Unsplash

Welke mogelijkheden heb je voor jouw autoverzekering?

22 januari 2024 om 16:26 Partnercontent

Zit je op https://www.unive.nl/autoverzekering naar een autoverzekering te kijken, maar kom je er nog niet helemaal uit? Dan is dit niet verwonderlijk. Vooral bij jouw eerste voertuig kan het wel eens voorkomen dat je een verkeerde keuze maakt of te veel betaalt voor jouw dekking. Daarbij wil je ook niet blijven betalen voor zaken die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Het maken van de juiste keuzes is daarom wel een vereiste voordat je de aanvraag indient bij de verzekeringsmaatschappij. Ook moet je goed kijken welke aanvullende opties er mogelijk zijn. Maar wat is er dan allemaal mogelijk? Onderstaande informatie zorgt dat je goed voorbereid naar jouw volgende verzekering op zoek kunt gaan. 

De basis van alle verzekeringen

De eerste verzekering die je af kunt sluiten via https://www.unive.nl/autoverzekering is de WA-verzekering. Je kunt dit zien als de basis van de autoverzekeringen en deze is wettelijk verplicht als je een auto aanschaft. Hiermee ben je gedekt tegen de aansprakelijkheidsclaims die je kunt verwachten als je schade aanbrengt aan anderen en hun eigendommen onderweg. Deze aansprakelijkheid kan al snel flink in de kosten lopen. In eerste instantie moet je de schade bekostigen aan de auto. Dit kan enkele honderden euro’s op de factuur geven. Met een goede verzekering ben je ook nog gedekt tegen de medische kosten die je na een ongeval kunt krijgen. Medische rekeningen zijn duur en vaak heb je hier ook veel stress aan. Dankzij de verzekering hoef je je alleen nog maar te richten op het herstel. 

Uitbreiding van de basis is mogelijk

De basis kun je steeds verder uitbreiden. Een Seat verzekering kan namelijk komen in een beperkt casco en allriskverzekering. Met een beperkt casco ben je niet alleen verzekerd tegen de aansprakelijkheid onderweg. Ook schade aan jouw eigen voertuig door brand, diefstal, natuurrampen en vandalisme zijn in dit geval gedekt. Als je de schok te boven bent dat er iets met jouw voertuig is, kun je de schadeclaim indienen en een vergoeding verwachten. Met een allriskverzekering ben je ook verzekerd voor schade aan jouw eigen voertuig tijdens een ongeval, zelfs als het jouw eigen schuld is. Hoewel het de duurste verzekering is, kan het dus ook een flinke kostenbesparing opleveren op de lange termijn. 

Aanvullende opties kunnen toevoegen

Als je heel vaak op de weg te vinden bent, heb je niet voldoende aan de drie beschikbare verzekeringen. In dit geval wil je wellicht aanvullende opties toevoegen aan jouw dekking. Deze aanvullende opties kun je een voor een toevoegen, waardoor er een klein bedrag boven op de maandpremie komt. Op de lange termijn kan het jou helpen om alles in goede banen te leiden. Denk aan rechtsbijstand, een inzittendenverzekering of pechhulp. In welke situatie je ook terecht komt, het kan helpen om minder stress te krijgen en jouw dagelijkse activiteiten niet meer stil te hoeven leggen vanwege het ontbreken van een voertuig. Je houdt er veel gemoedsrust aan over als je de weg op gaat met een goed verzekerde auto. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie