Afbeelding
lekkage

Wat zijn de oorzaken van een daklekkage?

17 september 2019 om 10:22 Partnercontent

partner content        

Vrijwel alle dakbedekking heeft tegenwoordig een lange levensduur. Dit wil echter niet zeggen dat jij ook nooit om hoeft te kijken naar jouw dak. Er kan namelijk altijd schade ontstaan aan jouw dak. In het geval van schade is het zaak om snel te handelen. Waarom? Omdat schade vaak de oorzaak is van een daklekkage. En hier zit jij natuurlijk al helemaal niet op te wachten. In het geval van een lekkage komt het water namelijk via het dak naar binnen. In huis kan dit de nodige schade veroorzaken, bijvoorbeeld aan vloer en meubels. Maar hoe kan een daklekkage eigenlijk ontstaan? Wij geven je hieronder een aantal oorzaken.
 

Wisselende weersomstandigheden
De voornaamste oorzaak van daklekkages is het wisselende weer in Nederland. In de zomer kan het betrekkelijk heet worden en 's winters kan het kwik flink dalen. In warme, hete zomers kan de bedekking van jouw platte dak bijvoorbeeld uitdrogen. Dit kan ervoor zorgen dat er scheurtjes ontstaan. Door zo'n scheurtje kan het water op een regenachtige dag jouw woning betreden. Staat er in de winter een laagje water op jouw dak? Dan kan dit bevriezen. Ook dit veroorzaakt vaak schade. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de storm. Als gevolg van harde windstoten kunnen dakpannen van jouw dak waaien. Daarnaast kan een afgebroken tak zorgen voor een scheur in de bedekking op uw platte dak.
 

Niet tijdig verwijderen van rommel
Er zijn genoeg Nederlanders die niet of nauwelijks oog hebben voor hun dak. Zij gaan er gewoon vanuit dat er geen problemen ontstaan. Jij kunt natuurlijk geluk hebben, maar besef ook dat ongeluk in een klein hoekje zit. Daarom kun je jouw dak het beste regelmatig inspecteren. Zie je bijvoorbeeld rommel liggen? Laat dit dan niet liggen, maar verwijder dit van jouw dak. Dit geldt ook voor mos en blad. Indien jij dergelijke rotzooi van jouw dak haalt, wordt de kans op een daklekkage al aanzienlijk kleiner. Durf je zelf niet op grote hoogte te werken? Schakel dan een dakdekker voor dakonderhoud.
 

Is jouw dak lek? Kom direct in actie!
Zoals gezegd zit een ongeluk in een klein hoekje. Iedereen kan dan ook te maken krijgen met een daklekkage. Heb jij reeds te maken met een lek in het dak? Wacht dan vooral niet af, maar kom direct in actie. Schakel bij voorkeur direct een dakdekker in. Voor hem is een lekkage oplossen namelijk een fluitje van een cent. Dit kost je weliswaar geld, maar de schade die het water in jouw woning aanricht blijft zodoende wel beperkt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie