Afbeelding
Autosloperij

Auto klaar voor de schroot? Zorg dat je hem alsnog verkoopt.

15 november 2019 om 09:19 Partnercontent

Wie nog nooit gehoord heeft van de Wageningse universiteit leeft in een bubbel. Deze universiteit is internationaal goed aangeschreven en is verbonden met vele onderzoeksinstituten. Technologie, voeding en biologie zijn hierbij belangrijk onderwerpen. Het grote inwonersaantal van Wageningen wordt dan ook voornamelijk veroorzaakt door alle studenten. Ook veel internationale studenten weten de stad te vinden en hoe multi- cultureler een stad is, hoe bewuster het zich ook is van de gevolgen die slechte zorgen voor het milieu hier elders in de wereld kunnen veroorzaken. Iemand uit het Midden-Oosten kan bijvoorbeeld vertellen van al het plastic dat in de zee aanspoelt. Het maakt de inwoners bewuster en zal ze wellicht twee keer laten nadenken wanneer ze op het punt staan een auto bij de schroot te zetten.

Blaas oude onderdelen van je auto nieuwe leven in
Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je oude auto bij de autosloperij in Wageningen in te leveren. Zij zorgen ervoor dat je een eerlijk bedrag voor je oude krijgt. Daarnaast krijg je de verzekering dat bijna alles aan je oude auto of gerecycled wordt of omgesmolten wordt tot nieuw materiaal. Dit levert een winst op aan nieuwe grondstoffen, zonder dat daar het milieu voor aangetast hoeft te worden. Ook weet je dat als er ergens in de zee een oud auto onderdeel wordt aangetroffen, deze niet afkomstig kan zijn van jouw oude auto.

Rijd je de auto in de prak in de buurt van Ede of Wageningen?
In het midden van het land lopen vele wegen en het kan dan ook best eens gebeuren dat je in de buurt van Ede of Wageningen bent wanneer de auto ermee ophoudt. Schakel dan gelijk een autotransport of bergingsbedrijf in. Ook wanneer je elders in het land gestrand bent is dit een bedrijf dat transport of vervoer van je auto terug naar je oude adres of naar een berging kan regelen. Ze beschikken namelijk ook over takelbedrijven en sleepbedrijven. Ze opereren door heel Nederland en zorgen dat jouw oude of kapotte auto weer bij je thuis terecht komt of wellicht gelijk doorgaat naar een autosloopbedrijf.

Investeren van je verdiende geld
Eenmaal bij een autosloperij je oude bak kunnen verkopen is het een kwestie van bedenken wat je met dat geld gaat doen. Wil je nog een extra steentje bijdragen aan het milieu en ook de natuur in en rondom Wageningen mooi houden kun je er voor kiezen om het verdiende geld te gaan investeren in een echte elektrische auto.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie