Afbeelding
Carpaccio met pestodressing

Snel een kerstmenu maken? Zo doe je dat!

24 december 2019 om 11:08 Partnercontent

Elke december weer kost het veel tijd om een kerstmenu samen te stellen. En het kopen van de ingrediënten is ook een heel gedoe. Het kan behoorlijk druk zijn in de supermarkten en speciaalzaken rond Kerst. Maar, koken is super leuk om te doen en je doet het graag. Om toch tijd over te houden voor je familie heeft Brenda Hoff een heleboel makkelijke, lekkere kerstrecepten voor je gemaakt. Zo sta je minder lang in de keuken en houd je tijd over. En je eet toch culinair.

Thuis uit eten met Kerst
De meeste mensen eten liever thuis met Kerst. Het is gezellig en bovendien veel goedkoper dan in een restaurant eten. Als je kinderen hebt, is thuis eten ook praktischer. Uit eten gaan duurt meestal wat te lang voor ze. Lang stil zitten en rustig blijven is niet altijd makkelijk voor ze. Door thuis te eten hoeft dit niet. Ze eten gewoon mee en als ze klaar zijn, kunnen ze gaan spelen, een Kerstfilm kijken of een spelletje doen. Dan kan de rest van de familie verder genieten van het eten.

Een goede voorbereiding is het halve werk
Het kerstdiner organiseren begint met een goede voorbereiding. Ook de keuze voor de recepten is belangrijk. Bedenk vooraf wat je gaat maken en hoeveel gangen je wilt serveren. Kies voor gerechten die je al eens hebt gemaakt en die toen ook goed in de smaak vielen. Dan weet je dat het lekker is en hoe je het maakt. Maak een boodschappenlijstje en streep door wat je hebt gehaald. Veel benodigdheden kun je ruim van te voren al kopen. Dit geldt ook voor het maken van de gangen: er is altijd wel iets wat je vooraf klaar kunt maken.

Voorafje
Soep is een voorgerecht of tussengerecht dat je makkelijk een of twee dagen van tevoren kunt maken. Ook een voorgerechtje als carpaccio met pestodressing kun je eerder op de dag maken. Dit gerechtje is niet moeilijk, ziet er feestelijk uit en laat zich goed combineren met eventueel eendenborst. Maar dat hoeft natuurlijk niet.

Het hoofdgerecht
Ook voor het hoofdgerecht kun je van tevoren al de nodige voorbereidingen treffen. Met een topper als kip met kerstboter, parmaham en cranberrysaus zet je een super smaakvol gerecht op tafel zonder al te veel bereidingstijd. De boter en de saus kun je vooraf klaar maken. Kies als bijgerecht aardappeltjes uit de oven en een lekker frisse salade. Dat wordt smullen.

Nagerecht
Als toetjes kiezen we voor chocolade lava cakejes. Dit dessert is ook niet moeilijk om te maken. Terwijl je heerlijk aan het genieten bent van het hoofdgerecht staat het toetje op te stijven in de koelkast. Na het hoofdgerecht hoef je dit toetje alleen nog even tien minuten in de oven op te warmen. Met wat poedersuiker, vers fruit en een bolletje ijs is dit toetje echt een heerlijke afsluiter.

Aan tafel
Om niet al te veel tijd in de keuken door te brengen voordat het kerstdiner begint kies je uiteraard voor gerechten die je van te voren al hebt voorbereidt. Zo staat het ook snel op tafel. Op de foodblog van Brendakookt.nl vind je culinaire kerstrecepten die gemakkelijk te maken zijn. Zo stel je zelf heel eenvoudig een kerstmenu samen waar je de gasten mee zult verrassen. Ook vind je hier lekkere recepten voor andere makkelijke en gezonde maaltijden. Die zijn ideaal als je voor of na de feestdagen wat lichter wilt eten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie