Afbeelding
Foto door mohamed hassan form PxHere

Het belang van goede hosting voor je webshop.

Partnercontent

5 aandachtspunten bij het vinden van een geschikte host
Wanneer je plannen hebt om een webshop te openen, zijn er verscheidene zaken en aandachtspunten die je goed moet regelen. Naast een goed vooronderzoek, je wil namelijk wel voldoende verkopen, is een kwalitatief hoogstaande SEO en een zeker ook een betrouwbare hosting van onschatbare waarde.

Met name het laatste punt, de hosting, wordt door beginnende ondernemers nogal eens onderschat. Volkomen onterecht, want een gestroomlijnde en betrouwbare hosting is het startpunt en een cruciale basis voor iedere succesvolle webwinkel.

Maar wat zijn precies de kenmerken van een goede host? Waar moet je als internetondernemer op letten als je op zoek gaat naar de beste hosting voor jouw webshop?

Met onderstaande tips helpen we je om de goede keuze te maken.

1. Een webshop die altijd bereikbaar is via snelle servers
Een van de belangrijkste kenmerken van een goede hosting is stabiliteit. Snelle servers met voldoende capaciteit en bandbreedte zijn hierbij cruciaal. Wanner jouw website er regelmatig uitvalt en niet bereikbaar is, kan je dit handen vol geld kosten. Check daarom goed de reviews van de ICT-bedrijven die je (eventueel) op het oog hebt om jouw webshop te hosten. Vaak kun je aan de hand van de reviews al een behoorlijke indruk krijgen van wat een hosting wel of niet te bieden heeft.

2. Ook back-ups op afstand zijn een aandachtspunt
Een van de grootste rampen die je kan overkomen als internetondernemer is een servercrash, waarbij er gegevens verdwijnen. Daarom is het belangrijk dat een hostingservice jou kan garanderen dat er dagelijks back-ups van al jouw gegevens worden gemaakt. Deze back-ups moeten niet alleen beperkt zijn tot jouw webshop, maar ook zijn digitale kopieën van jouw e-mailverkeer en administratieve software aan te raden. Hierbij kun je het beste uitgaan van de stelregel dat de back-ups op servers gemaakt worden die op een andere locatie staan dan de standaardservers. Let hier goed op, want zonder back-ups kun je als internetondernemer bij calamiteiten binnen no time failliet gaan.

3. Goede support bij storingen
Wanneer er sprake is van internetstoringen of een overvolle server, waardoor jouw webwinkel niet goed meer werkt of slecht bereikbaar is, is snelle en zorgvuldige support onmisbaar. Ook dit is een belangrijk punt om in de gaten te houden als je op zoek gaat naar een geschikte host. Mocht jouw website eruit knallen, dan zal een goede host meteen in actie komen om het probleem te analyseren en zo snel mogelijk op te lossen.

4. Aandacht voor de vindbaarheid (SEO)
Vaak onderschat is een host dei ook oog heeft voor de vindbaarheid van jouw webwinkel en je op dit gebied van adviezen en ondersteuning kan voorzien. Veel ondernemers weten niet dat de vindbaarheid in Google mede afhankelijk is van de hostingserver. Diens reputatie, het IP-adres en de plek waar de server staat spelen hierbij een rol.

5. Prijs-kwaliteitverhouding
Ten slotte is het aan te raden om meerdere offertes op te vragen van hostingbedrijven, om zo de beste prijs-kwaliteitverhouding te kunnen bemachtigen. Sommige ICT-bedrijven zullen de hoofdprijs vragen voor een matige kwaliteit, terwijl er ook voordelige hosts zijn met een bovengemiddeld serviceniveau.

Bron: www.hipex.io

advertentie