Afbeelding
Evenementen

Welke grote evenementen zijn uitgesteld door Corona

Partnercontent

Sinds begin maart heeft de Coronacrisis Nederland in z'n greep. In China werd het zelfs al begin januari onrustig en ook de rest van de wereld ontkomt niet aan de gigantische impact van de gevolgen van het virus. Daardoor zijn zowel veel lokale als wereldwijde evenementen afgelast. Dat heeft veel invloed op professionele sporters en eveneens op amateurs. We maken een lijst van grote en kleine sportevenementen die door de crisis uitgesteld of juist helemaal afgelast zijn.

Lokale evenementen die niet doorgaan of anders gehouden worden
Natuurlijk zijn het niet alleen de allergrootste evenementen die niet doorgaan vanwege de Coronacrisis. Ook lokaal zijn er tientallen evenementen die uitgesteld of helemaal afgelast zijn deze maanden. Dat is heel jammer voor alle deelnemers en natuurlijk ook voor de organisatoren, maar helaas is het niet anders dit jaar.

Sommige organisatoren kiezen ervoor om het festival in aangepaste vorm toch door te laten gaan. Eén van de festivals is het Pop-up festival in Ede. Het cultuurfestival dat van 5 t/m 7 juni in het centrum van Ede zou worden gehouden heeft besloten het over een andere boeg te gooien. In plaats van het centrum worden de acts nu verplaatst naar plaatsen waar mensen wel wat extra vertier kunnen gebruiken. Denk hierbij aan ziekenhuizen, verzorgingshuizen of bij mensen thuis die volledig geïsoleerd zitten. Zij kunnen acts verwachten in de tuin, voor op straat of op het balkon. Deze worden solo gehouden, of als tweetal die op anderhalve meter afstand van elkaar staan.

Ook de Van Gent finaleweken in Ede gaan dit jaar niet door. Extra zuur voor de organisatie, is dat ze dit jaar de tiende editie zouden organiseren. Besloten is om het sportevenement helemaal af te gelasten voor dit jaar en volledig te richten op volgend jaar, om dan een spetterende jubileumeditie neer te kunnen zetten.

Ek 2020 is verzet naar 2021
Maar zoals gezegd worden niet alleen de lokale evenementen afgelast. Ook grote evenementen vinden deze zomer niet plaats zoals in gedachten was. Ook het voetbal heeft er veel last van, al is niet iedereen daar even bedroefd om. Het EK voetbal is vanwege de Coronacrisis uitgesteld naar 2021. Dit heeft natuurlijk invloed op de kansen van de deelnemende landen op het EK. Nederland zal blij zijn dat de topaanvallers terug zijn terwijl België baalt omdat de selectie volgend jaar misschien wel te oud is.

Gelukkig voor alle deelnemende landen is wel besloten dat het EK volgend jaar alsnog plaatsvindt, zodat niet de complete kwalificatie voor niets gedaan is.

Eurovisie Songfestival op alternatieve wijze
Niet alleen sportevenementen worden afgelast, maar ook het liedjesfestival dat bekend staat als Eurovisie Songfestival, gaat in mei niet door. Het festival, dat dit jaar in Rotterdam plaats zou vinden, is eveneens uitgesteld naar volgend jaar. Rotterdam Ahoy zal volgend jaar dus opnieuw moeten voorbereiden om de thuisbasis van de gigantische liedjesparade te zijn.

Dit jaar zal met de ingestuurde liedjes wel een alternatief programma via YouTube afgewerkt worden. De liedjes die al waren ingestuurd mogen namelijk niet opnieuw gebruikt worden volgend jaar. Daarom besloot de organisatie voor dit alternatief te gaan.

Olympische Spelen in Tokio
Misschien wel het grootste sportevenement van de wereld, de Olympische Spelen. Ook deze zouden aankomende zomer gehouden worden in het Japanse Tokio.

De organisatie besloot echter al in een vroeg stadium om het evenement met een jaar uit te stellen, om alle sporters gelijke kansen te kunnen geven in de voorbereiding. Veel sporters zitten momenteel namelijk in thuisisolatie en kunnen zodoende niet hun trainingsprogramma's afwerken zoals ze normaliter zouden doen. Daarom zijn zelfs de Spelen voor het eerste sinds de Tweede Wereldoorlog afgelast.

advertentie